Arstid ei luba Pala avarii põhjustajat kohtu ette

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Arstid ei luba rohkem kui kaheksa aastat pärast ränka Pala bussiõnnetust endiselt kohtu alla anda avarii põhjustajat, viidates tema nõrgale vaimsele tervisele.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri Jõgeva osakonna prokuröri Anneli Hinto sõnul pärineb viimane arstlik arvamus tänavu suvest ja selle järgi pole endiselt võimalik õnnetuse põhjustanud veokijuhti Anti Ubinat kohtu ette saata.

«Olen andnud uurijale suunised detsembri keskpaigaks saada uus arstlik arvamus, millele oleks lisatud ka konkreetsed andmed selle kohta, millist ravi Ubin saab ja milline on ekspertide hinnangul perspektiiv tema paranemise osas,» ütles Hinto.

Hinto sõnul on Ubinale tehtud möödunud kaheksa aasta jooksul kahes psühhiaatriahaiglas mitmeid ekspertiise, mille järgi on ta küll süüdiv, kuid ei ole võimeline nõrga vaimse seisundi tõttu kohtu ette astuma.

«Politsei on kogu omapoolse uurimise ammu lõpule viinud ja hetkel seisab Ubina kohtu alla andmine vaid arstide loa taga,» ütles Hinto.

Uurimisorganitel on aega oodata Ubina paranemist vähem kui kaks aastat, sest pärast 2006. aasta 11. oktoobrit kriminaalasi aegub ja süüdlast ei saa enam kohtus karistada.

Viimati üritas politsei esitada bussiõnnetuse põhjustanud Ubinale kriminaalsüüdistust 2001. aasta aprilli keskel, kuid siis murdus mees süüdistust lugedes emotsionaalselt ja väitis, et ei saa kirjapandust aru.

Politsei tahab esitada Ubinale süüdistuse kahe või enama hukkunuga lõppenud liiklusõnnetuse põhjustamises, mille eest ähvardaks meest süüdimõistmisel kuni 12-aastane vangistus.

Üks Eesti traagilisemaid liiklusõnnetusi juhtus 1996. aasta 11. oktoobril, kui Ubina juhitud veoauto sõitis suurel kiirusel külje pealt sisse koolibussile.

Surma sai kaheksa Pala põhikooli õpilast: neli poissi ja neli tüdrukut. 39 bussis olnud lapsest said üheksa ka raskelt vigastada. (BNS)

Pala bussiõnnetus

• 1996. aasta 11. oktoobril sõitis veoauto Jõgevamaal suurel kiirusel külje pealt sisse koolibussile

• Surma sai kaheksa Pala põhikooli õpilast

• 39 bussis olnud lapsest sai üheksa ka raskelt vigastada

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles