Ülenurme muusikakoolis valiti noori jõulutähti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ülenurme muusikakooli korraldatud lauluvõistlusel «Jõulutäht 2004» astus üles poolteistsada noort solisti üle Eesti, enim auhindu pälvisid aga Ursel Oja õpilased Ülenurme laulustuudiost.

Pika päeva jooksul peetud eelvoorudes selgitati viie vanuseklassi parimad, kelle hulgast kuueliikmeline žürii valis lõppkontserdil välja võitjad.

Küllap enim elevust tekitasid lauluvõistluse noorimad, 4–6-aastased osalejad, kelle kohta žürii liige Kalmar Koit ütles, et nad esinesid väga ausalt.

«Mina jälgisin muu hulgas ühe asjana ka seda, kas esineja on usutav,» sõnas Koit. «Kui solist on laval usutav, siis võib talle andestada ka mõned vokaaliapsakad.»

«Solistide üldine tase oli väga kõrge,» märkis žürii liige Kait Tamra. «Oli väga head saatemuusikat, aga paraku ka primitiivsemat, mis võttis mõne noore esinemisest emotsiooni välja.»

Aasta tähtsündmus

Hiljuti 15. sünnipäeva pidanud Ülenurme muusikakooli direktor Ülle Andreson rääkis, et «Jõulutähe» lauluvõistlus on nende kooli aasta tähtsündmus. «Meie muud ettevõtmised on kõik väiksemad,» rääkis Andreson. «Kuna meie lauljatel on ikka läinud hästi, otsustasime kolm aastat tagasi korraldada esimese Jõulutähe konkursi.»

Andreson ütles, et muusikakool on lauluvõistluse korraldamiseks saanud toetust valla eelarvest ja kohalikelt ettevõtjatelt, aga ka kultuurkapitalilt, rahvuskultuurifondilt ja hasartmängumaksust.

«Loomulikult ei kannaks kooli eelarve nii suurt üritust välja,» nentis Andreson, kuid lisas, et toetustele vaatamata tugineb võistlus suuresti korraldajate entusiasmil.

Praegu ootab muusikakool pikisilmi Ülenurme gümnaasiumi laienemist ja kammersaali valmimist. «Loodame kangesti, et nii saame veel ühe saali juurde,» märkis Andreson.

Urseli koolkond

Seitsmendat aastat tegutseva Ülenurme laulustuudio õpilased esinesid tänavusel lauluvõistlusel täies koosseisus. «Mõtlesin, et las käivad kõik üle lava ja saavad kogemuse,» rääkis juhendaja Ursel Oja.

Tänavusel «Jõulutähel» olid vanimad võistlejad 18-aastased, järgmistel aastatel kavatseb Oja vanusepiiri kaugemale nihutada. «20–25-aastastel pole väljundit, nende seas on aga võrratuid lauljaid,» nentis Oja.

«Urseli koolkond lajatas nii, et...» võttis Kait Tamra lauluvõistluse kokku.

«Jõulutäht 2004»

4–6-aastased

1. Pauliine Vähi (Fa-diees), 2. Kristjan Luik (O.M.A. stuudio), 3. Kirke Aer (Meero Muusik)

7–9-aastased

1. Elli Tragel (O.M.A. stuudio),

2. Elise Ustav (Elva laulustuudio), 3. Tauno Laks (Rõngu kk)

10–12-aastased

1. Anastasia Zorina (Alavere põhikool), 2. Janeli Adermann (Paldiski huvikeskus), 3. Ann Maser (Fa-diees)

13–15-aastased

1. Elisa Kõiv (Ülenurme MK),

2. Sandra Nurmsalu (Kehra laulustuudio), 3. Mariann Saar (Meero Muusik)

16–18-aastased

1. Johanna Ratt (Ülenurme MK), 2. Laura Põldvere (Ülenurme MK), 3. Hannaliisa Uusma (Ülenurme MK)

Eriauhinnad

Pauliine Vähi (Fa-diees) – artistlikkuse eest; Hanna Mets (Elva laulustuudio) – jõulusära eest; Elisa Kõiv (Ülenurme MK) – Ülenurme lootusetäht; Fredi Kaasik (Ülenurme MK) – džässitäht; Kaisa Kopliste (Saaremaa ühisgümnaasium) – džässitäht; Triin Norman (EN stuudio) – huvitava lauluseade eest; Ursel Oja – parim kontsertmeister; Ursel Oja – parim juhendaja

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles