Kadrioru pehmed

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ingrid peaks hästi teadma, et eesti rahvapärimuse kohaselt on hunt paras jõhkard ja platnoi, jänes teeb jälle igal võimalikult juhul hirmust püksid täis, või kust mujalt on pärit väljend «jänespüks».

Just täpselt samasugustel stereotüüpidel püsib käpiknukusari «Pehmed ja karvased», samuti selle tänavutalvised mutandid mitmes Eesti teatris.

Et Arnold on selline pikatoimeline ja väheke otu, aga muidu hea südamega mees. Ingrid innustub jälle pasteldest ja vöökirjadest. Jne.

Juba vanas rahvakalendris oli detsember teatrite peamine lõikuskuu. Vanalinnastuudio osaleb sellel lõikuspeol vanameister Eino Baskini paroodialavastusega «Kadrioru vanad». Karvaseid tegelasi pole sel korral kampa võetud ning pehmed (Arnold, Ingrid, Lennart jt) astuvad vaatajate ette näitlejate nahas, mitte nukkudena.

Oluline on, et teater pakub tükki vaatamiseks eeskätt just asutustele: alguses tund aega mõningaste teatritunnustega vaatemängu ning seejärel piparkoogid.

Uuslavastus

Urmas Lennuk

«Kadrioru vanad»

Lavastaja Eino Baskin

Vanalinnastuudio mängukavas

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles