Madoff valmistab vanglas nimetahvleid

Ott Tammik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bernard Madoff
Bernard Madoff Foto: Pm

150 aastaks vangi mõistetud Wall Streeti kelm Bernard Madoff, kes pettis investoritelt välja 65 miljardit USA dollarit, on määratud vanglas kirjutuslaudadele ja ustele nimetahvleid valmistama.



Kurikuulsa 71-aastase kelmi tööpäev Põhja-Carolina osariigi Butneri vangla graveerimistööde osakonnas vältab kella seitsmest hommikul poole kolmeni pärastlõunal, kirjutas New York Post.



«Ta sobib siia suurepäraselt. Tal ei ole kellegagi probleeme olnud,» rääkis ajalehele üks Madoffi vangivelle sugulane. Madoff ehk vang number 61727-054 teeb koos teiste vahialustega ka vanglaaias trenni ning vaatas eelmisel nädalal pealt, kuidas teised vangid doominot mängisid.



Kuigi osa vahialuseid pidavat lugu sellest, kuidas Madoff keeldus oma kuritööpartnerite nimesid üles andmast, on vangikongides liikumas ka salajutud sellest, kuidas teised vangid plaanitsevad kas või kuulsuse nimel talle keretäie anda.



Madoffist on saanud USAs puhkenud majanduskriisi ja sellele kaasa aidanud vastutustundetute rikkurite käilakuju, kellele kohus ei andnud mingit armu, määrates talle juunis maksimaalse karistuse 11 süüdistuses, teiste seas ka püramiidskeemis ja rahapesus.



Skandaalse kelmi välimus on vanglas veedetud kuudega põhjalikult muutunud. Madoff ehmus ära, kui ta neli kuud pärast märtsis vahi alla sattumist esimest korda peeglisse pilgu viskas ja oma pikaks kasvanud juukseid ning metsikut välimust nägi.



«Ehmusin, kui ma lõpuks peeglisse vaatasin, sest ma ei olnud ennast nelja kuu jooksul kordagi näinud,» jutustas Madoff väidetavalt teistele vangidele.


Kurjategijal oli kord ka pisar silma tulnud, kui ta oma naise peale mõtles. «Ta rääkis, et abikaasa on ta peale pahane, kuna paparatsod ei taha teda rahule jätta,» kinnitas allikas New York Postile.




Kelm Bernard Madoff


•    Mõisteti juunis 150 aastaks vangi läbi aegade suurima investeerimispettuse korraldamise eest.


•    Viidi eelmisel nädalal kinnisest New Yorgi vanglast üle poolkinnisesse Butneri kinnipidamisasutusse, kus enamik vangidest on majanduskurjategijad ning vägivald tema vastu on ebatõenäoline.


•    Ajakiri Forbes luges Butneri Ameerika kümne kõige mugavama vangla hulka.


Allikas: PM

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles