Saaremaa hakkab kuulsust koguma ka lehmakommidega

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Velleste.
Urmas Velleste. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Viru Kaubandus käivitas Saaremaal Nasva Pagari endises tootmishoones nõukogude ajast pärineva retsepti järgi valmistatud lehmakommide tootmise, kirjutab ajaleht Meie Maa.


«See on see kõige ehedam, täpselt nõukogudeaegse retsepti järgi valmistatud Lehmake,» tutvustas Saaremaal lehmakommide tootmise käivitanud Viru Kaubanduse esindaja Urmas Velleste uhkusega oma sõrmede vahel ilutsevat punases paberis kompvekki ja lisas lõbusalt: «Loodetavasti teatakse varsti Saaremaad peale vee, viina ning liha-ja piimatoodete ka maitsvate lehmakommide poolest.»

Huvi taas elluäratatud ja nn nõukaajal lapsepõlve nautinud inimestele tuttava maitsega kommi järele on Velleste sõnul üle ootuste suur olnud ning praeguseks on sõlmitud lepinguid 15 000 kilo kommide müügiks kuus.

Tootmismahtu on plaanis esialgu kasvatada 20 tonnini kuus ja kui kõik sujub, kavatseb Velleste tööle võtta senise kaheksa töötaja kõrvale veel sama palju töötajaid, et saaks tootmist alustada kahes vahetuses.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles