TV 3 paneb «Koosoleku» kinni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eelmisel kolmapäeval eetris olnud «Koosolek» jäi saatesarja viimaseks osaks, sest TV 3 otsustas uuel aastal OÜ Eetriüksuse (Ruudu) toodetud meelelahutuslikust saatest loobuda.

TV 3 programmijuht Jüri Pihel tunnistas, et saate sulgemise peamine põhjus polnud vähene vaatajahuvi või et saade olnuks kanalile liiga kallis. Tema sõnul ootas telejaam lihtsalt sootuks teistsugust saadet kui lõpuks välja tuli.

«Saated püsivad ekraanil siis, kui vaataja neid armastab või saade paneb kriitikud sellest rääkima. «Koosolekul» puudusid mõlemad,» leidis Pihel.

Arutelusid ei tekitanud

Nii jäänuks saade ekraanile vaid siis, kui seal räägitu olnuks ajakirjanduslikult originaalne või tekitanuks ühiskondliku arutelu.

Pihelil pole etteheiteid ka saate juhtidele, ajakirjanikele Tuuli Kochile ja Mihkel Rauale. Koch võttis saate juhtimise üle sellel sügisel, vahetades välja Raua mulluse eetripartneri Juhan Ulfsaki.

«Tuuli võtmine saatejuhiks oli väga hea samm, sest saade muutus naiselikumaks ja intrigeerivamaks,» lausus Pihel. Raua puhul kiitis programmijuht oskust teha põnevaid intervjuusid, näiteks lauljate Tanel Padari või Inesega.

Uuel aastal ei pane TV 3 kolmapäevaõhtusesse programmi ühtegi uut omasaadet: lisaks tõsielusarja «Appi tõttab Stiilne Viisik» algusaja varasemaks nihutamisele võetakse õhtusesse kavva mängufilm.

Ka «Kuldvillak» lõpetab

Piheli arvates on telesaadete lõppemine normaalne nähtus, mida ei peaks üle dramatiseerima. «See on pettekujutelm, et kõik saated on igavesed: algavad kunagi ja kestavad siis aastaid.» Ta tõi näiteid USA teleilmast, kus enamik telesaateid võitlevad omavahel tihedas konkurentsis ja enamiku eluiga jääb alla kolme aasta.

«See ei tähenda, et näe, kus lollid, tegid saate, aga see ei tulnud välja, vaid selle n-ö tõmbluse on põhjustanud teleprogrammide mitmekesisus ja piiride avardumine,» selgitas Pihel. «Ma leian, et meie publik saab palju head televisiooni,» lisas ta.

Sel nädalal lõppeb TV 3 eetris ka seitse aastat näidatud telemäng «Kuldvillak». Piheli kinnitusel telesaate litsentsi ei uuendata ning saade jääb mõneks ajaks seisma.

«Koosolek» läbi

Saatejuhid

Mihkel Raud ja Tuuli Koch

Toimetajad

Tuuli Roosma ja Urmas Vaino

Režissöör

Rait Roland Veskemaa

Režissööri assistent

Jan Erik Nõgisto

Stuudiokorraldaja

Oliver Muraveiski

Stuudioassistent

Marianne Hilpus

Tegevprodutsent

Tuuli Roosma

Produtsendid

Olavi Paide ja Kiur Aarma

Allikas: Ruut

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles