Metro Plaza: metroojaamast on asi kaugel

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nüüdseks juba ammu täielikult valminud Metro Plaza nimetus on vaid üks näide rohketest võõrapärastest firmanimedest Eestis.
Nüüdseks juba ammu täielikult valminud Metro Plaza nimetus on vaid üks näide rohketest võõrapärastest firmanimedest Eestis. Foto: Peeter Langovits/ Postimees

Eilses kunstiajaloolase Jüri Kuuskemaa arvamusloos kõva kriitikat saanud Metro Plaza nimi on seotud firma kuulumisega välismaistele investoritele.

«Kuna kinnisvaraarendust juhtiva firma nimi on Metro Capital Managment, siis oli loogiline jätk panna hoonele nimeks Metro Plaza,» rääkis firma juht Sulo Nigul.

Arendava firma enda nimi on võõrapärane, kuna investorid on välismaalased, ning see on Nigula sõnul väga loogiline.

Kuuskemaa otsetõlge «metroo väljak» pole tema sõnul päris see, mida firmajuhid nime pannes mõtlesid.

Nimi Metro Plaza peaks Niguli sõnul väljendama hoone keskset kohta Tallinna kesklinnas Viru väljakul. Ta meenutas, et n-ö plazade otsa tegi lahti juba Kawe Plaza.

Eile väljendas kunstiajaloolane Kuuskemaa äärmist meelehärmi Tallinnas asuvate võõrkeelset nime kandvate Eesti firmade aadressil. Metro Plaza oli üks nimesid, mis Kuuskemaa silma ja kõrva eriti häiris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles