Viimsi eksvallavanem lahkub IRList

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Arumäe.
Urmas Arumäe. Foto: Mihkel Maripuu

Viimsi endine vallavanem ja pikka aega Isamaa ja Res Publica liidu liige olnud Urmas Arumäe esitas avalduse erakonnast välja astumiseks.

IRLi peasekretäri Margus Tsahkna sõnul on Urmas Arumäe teinud avalduse, et soovib erakonnast lahkuda seoses sellega, et on otsustanud keskenduda oma akadeemilisele karjäärile õppejõuna.

«Avalduses oli põhjendus, et õppejõu ja vandeadvokaadina arvab ta, et ei peaks olema erakonnas,» lisas ta.

«Erakonda kuulumine on inimese vaba tahe. Arumäe on olnud pikalt poliitikas: olnud minister, Viimsi vallavanem,» loetles Tsahkna.

«Selles mõttes on IRL olnud õnnelik, et selline inimene on meie ridadesse kuulunud. Kui ta leiab, et uuel ametikohal oleks tal lihtsam teha tööd nii, et ta on poliitiliselt sõltumatu ka formaalselt, siis see on tema otsus,» tõdes erakonna peasekretär.

Urmas Arumäelt ei õnnestunud Postimees.ee'l kommentaari saada.

Vandeadvokaat Urmas Arumäe oli justiitsminister 1994. aastal ja Viimsi vallavanem aastatel 2005-2008. Mullu suvel Viimsi vallavanema kohalt tagasi astudes põhjendas ta oma töökoormuse vähendamist aktiivses poliitikas sooviga enam tegeleda isiklike ettevõtmistega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles