Leedu võib seadustada puskariajamise

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puskarivabrik. Foto on illustratiivne.
Puskarivabrik. Foto on illustratiivne. Foto: Lauri Kulpsoo.

Rühm Leedu parlamendi liikmeid on koostanud seadusparanduste eelnõu puskariajamise ja koduste alkohoolsete jookide valmistamise legaliseerimiseks turismitaludes.


Valdavalt parempoolseid erakondi esindavad saadikud tahavad alkoholiseaduse muutmisega legaliseerida puskari ja teiste «traditsiooniliste jookide» valmistamise ja tarbimise.

Alkoholi tootmise õiguse saaksid need talunikud, kes pakuvad teenuseid turistidele ning on soetanud käsitöölise sertifikaadi.

Turismitaludes valmistatavatele napsidele kehtiks poole väiksem aktsiis kui viinatööstuse toodangule.

Eelnõu algatajad viitavad teiste riikide headele kogemustele ja väidavad, et uuendus lubab tagada range kvaliteedikontrolli, paneb piiri põrandaalusele viinatootmisele ja toob riigile lisatulu.

«Kodune viinaajamine on Leedu kulinaarse pärandi osa, seega tuleb seda kaitsta ja eksponeerida kui kultuuriväärtust. Seaduse rakendamine peaks avaldama positiivset mõju taluturismi arengule,» on öeldud seaduseelnõule lisatud selgitavas kirjas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles