Toetame elutervet ja kultuurset Tartut

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kolmapäevases Tartu Postimehes kirjutab Tartu isamaaliitlane Jüri Kõre alkoholialasest ennetustegevusest ning soovitab piirata selle ühte vormi – alkoholitootjate enda algatust.

Kirjutades ühte artiklisse sõnad alkoholism, narkomaania ja spordihall soovib loo

autor poliitik Jüri Kõre ilmselt vihjata sellele, et igasugune joogitootjate tegevus spordi toetamisel ongi alkoholi propaganda.

Kui järele mõelda, siis mõistame poliitikuid, kellel on valimisaastal oluline leida pahe, millega võidelda, ning leida keegi, kes seda pahet puhtal kujul esindab. Kahjuks peame neile siiski teatava pettumuse valmistama.

Vajadus linnale anda

Alkoholism ei võrdu joogitootjaga ning ka meie saame hästi aru, et just eluterve ja kultuurne suhe tarbijatega paneb aluse meie pikaajalisele edukale tegutsemisele. Alkoholismi vohamine aga hoopis takistab meie tegevust.

Seega, kuna A. Le Coqi tooteportfellist moodustavad tähtsa osa ka alkohoolsed joogid, tunneme vajadust aidata kaasa alkoholismi kui pahe vastasele võitlusele, sest teame hästi, et meiegi huvides on terve alkoholikultuuriga riik.

Rahvaspordi toetamine ja noorte vaba aja sisustamine sporditegevusega, et igavus ja tegevusetus ei viiks neid valedele radadele, on üks levinuimaid viise alkoholismiprobleemiga võitlemiseks kogu maailmas.

Nii enda kui ka ilmselt paljude teiste kohaliku elu arengust huvitatud ettevõtete juhtide nimel tahaksin Jüri Kõre käsitlusele jõuliselt vastu vaielda ka muus osas. Ettevõttena on A. Le Coq ammu mõistnud vajadust toetada ja arendada seda linna, kus me ise tegutseme, aidata kaasa kohalike elanike tervise ja heaolu kasvule.

Oleme ettevõttes neid küsimusi sageli arutanud ja kahjuks on meil hetketi olnud tunne, et kuna meil läheb hästi, oleme Tartu heaks seni liiga vähe teinud.

See on ka põhjus, miks tunneme vajadust anda midagi linnale ja selle elanikele omalt poolt juurde. See on põhjus, miks oleme otsinud võimalusi, et näidata üles oma initsiatiivi kohaliku elu paremaks muutmiseks. Üks näide on Anne spordihall.

Kriitiku väär teave

Alati võib muidugi vaielda selle üle, millise nime alt toetada. A. Le Coq on Tartus asuv joogitootja, mitte ainult õlletootja (firma tooteportfellist moodustab õlu vaid 40 protsenti).

Oleme seisukohal, et meie toetustegevus peaks olema avalik ning sellega peaks seonduma ka arusaam meie ettevõtte taotlustest – just sel põhjusel ei näe me võimalust taganeda varjunime taha.

Lisaks on oluline parandada ka Jüri Kõre artiklis ilmunud eksitav informatsioon, nagu hakkaks A. Le Coq uues spordihallis müüma alkoholi. A. Le Coqil pole mingit õigust ega kavatsust hakata spordihallis alkoholi müüma.

Kogu hallis toimuv müügitegevus on linnavalitsuse kontrolli all ning millised firmad seal tegutsema hakkavad ja milliste joogirühmadega kauplevad, pole A. Le Coqi otsustada.

Loomulikult on lepingu kohaselt oluline, et spordihallis ei müüdaks konkureerivate ettevõtete, näiteks Saku tooteid, kuid tingimust alkoholi müüa meie seadnud ei ole.

A. Le Coq tahab toetada elutervet ja kultuurset Tartut. Sellist, millises ise elada tahame, ja sellist, millises tahame näha oma lapsi üles kasvamas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles