Partei reklaamifirma pankrotis jäid võlausaldajad rahata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakonna valimisreklaam Õismäel 2006. aasta sügisel
Reformierakonna valimisreklaam Õismäel 2006. aasta sügisel Foto: Mihkel Maripuu

Reformierakonna valimispropagandat tootnud ning mullu pankrotistunud reklaamifirma Droom võlausaldajad jäid kõik pika ninaga, kuna pankrotipessa jäänud varast ei piisanud isegi pankrotimenetluse läbiviimiseks.


Eelmise nädala lõpus teatas Pärnu maakohus pankrotimenetluse lõpetamisest raugemisega, mis tähendab, et oma töötasu saab vaid pankrotihaldur, võlausaldajad on aga ilma nii rahast kui lootusest seda tulevikus saada.

OÜ Droom jõudis avalikkuse tähelepanu ette mullu sügisel, kui ajakirjandus avastas segaduse reformierakondlase Jaanus Rahumägi Ida-Virumaal tehtud valimiskampaania rahastamisega.

Toona selgus, et valimiste aastal oli Rahumägi deklareerinud oma valimiskuludeks 200 000 krooni, kuid OÜ-le Droom makstud 600 000 krooni oli jäetud kajastamata. Alles järgmisel aastal täpsustas erakond oma valimiskulude aruannet, kus oli Rahumägi kulutusteks märgitud veel täiendavad 600 000 krooni.

Oravapartei õigustas oma käitumist toona sellega, et Rahumägi ja Droomi vahel puhkes pärast kampaaniat tsiviilvaidlus, mistõttu esitas firma arve alles 2008. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles