Ka SEB klient saab tänasest asutada firma internetis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Internetipanga kasutaja.
Internetipanga kasutaja. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Enam kui pool aastat oma konkurendist Swedbankist hiljem alustas ka SEB alustavatele ettevõtetele E-stardikonto pakkumist, mis lubab firma asutamise teha täies ulatuses internetis.


SEB teatel saavad ettevõtted tänasest avada firma stardikonto internetis, seni tuli selleks füüsiliselt pangakontoris käia või kanda osakapitali sissemakse registrite ja infosüsteemide keskuse deposiitkontole, kust see hiljem mitmepäevase viivitusega ettevõtte arvele kanti.


Uue teenuse puhul täidab ettevõtja registrite ja infosüsteemide keskuse kodulehel firma asutamiseks vajalikud dokumendid ning samast keskkonnast suunatakse ta internetipanka, kus saab juba avada arve ja maksta sisse osakapitali. Edasi järgneb juba ettevõtte automaatne registreerimine äriregistris ning stardikonto vormistatakse ümber arvelduskontoks.

Tänavu esimesel poolaastal asutati ligi pooled äri- ja mittetulundusühingud interneti vahendusel ning justiitsministeeriumi teatel avati neist enamikule ka E-stardikonto.

E-stardikonto loomise võimalust saavad alustavad ettevõtted kasutada eelmise aasta lõpust, mil seda teenust hakkas pakkuma Swedbank. SEB jõudis taolise teenuse avamiseni alles sellel nädalal. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles