Kinnisvaratehingute arv kasvas, rahaline väärtus langes

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees.

Tänavu teises kvartalis tehti maa-ameti andmeil 9831 kinnisvaratehingut ehk 771 võrra rohkem kui esimeses kvartalis. Tehingute rahaline väärtus kahanes aga jätkuvalt.


Kui teises kvartalis oli tehingute väärtus kokku 5,311 miljardit krooni, siis esimeses kvartalis 5,672 miljardit. Vahe on kuus protsenti.

Eelmise aasta teise kvartaliga võrreldes tehti tänavu samal ajal ligi 30 protsenti vähem kinnisvaratehinguid. Ostude-müükide rahaline väärtus oli mullu teises kvartalis ligi 52 protsenti suurem, ulatudes 11,761 miljardi kroonini.

Tänavu teises kvartalis vahetas omanikku 24 898 hektarit maad, esimeses kvartalis oli sama näitaja 19 919 hektarit. Mullu teise kvartaliga võrreldes vähenes omanikku vahetanud maa pindala tänavu samal ajal 28 protsenti.

Kõige rohkem kinnisvaratehinguid - 3756 - tehti teises kvartalis Harjumaal. Nende tehingute koguväärtus moodustas 64 protsenti kõigist Eestis selles ajavahemikus sooritatud kinnisvara ostudest ja müükidest.

Kõige rohkem maad ehk 2575 hektarit vahetas omanikku Hiiumaal. Nende tehingute koguväärtus oli 46,2 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles