Kohus laskis Võru «pommionu» pankrotti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilutulestik.
Ilutulestik. Foto: AFP / Scanpix

Tartu maakohus algatas skandaalse Võru ettevõtja, peamiselt ilutulestikuvahendite müügiga tegelenud Jüri Luige suhtes eraisiku pankrotimenetluse.


Eile avaldatud otsusega määras kohtunik Roomet Sõnna ajutiseks pankrotihalduriks Küllike Miti, kelle ülesandeks on koondada võlanõuded ning kutsuda kokku võlausaldajate koosolek, vahendas Võrumaa Teataja.

Ajalehe andmeil on võlad mõõdetavad sadade tuhandete kroonidega. Pankrotiavaldust arutatakse 18. augustil toimuval kohtuistungil.

Laiema avalikkuse ees pälvis Luik tähelepanu kümne aasta eest, kui kauples endale Võrus kahjumisse jäänud Järvemuusika kontserdi korraldamisõiguse 1999. aastaks, lubades võimsat kontserti koos suurejoonelise ilutulestikuga. Luik tellis kontserdiks Peeter Vähilt 90-minutilise muusikateose.

Luige suurtest lubadustest hoolimata lõppes kontsert fopaaga - ei olnud lubatud tulevärki ega orkestrit, Tamula järve randa jõudnud külalisi kostitati vaid plaadilt mängiva muusikaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles