Põhja-Tallinnast tabati loata riigis viibiv Vene kodanik

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodakondsus- ja migratsiooniameti väljasaatmiskeskus Harkus.
Kodakondsus- ja migratsiooniameti väljasaatmiskeskus Harkus. Foto: Liis Treimann

Eelmise nädala lõpus tabati Põhja-Tallinnas mahajäetud hooneid  ja kodutute öömaju kontrollides ebaseaduslikult riigis viibiv Vene kodanik.

Tallinnas läbiviidud reidi eesmärk oli kontrollida illegaalset immigratsiooni ja ebaseaduslikku töötamist, teatas kodakondsus- ja migratsiooniamet.

Kodakondsusameti ja Põhja prefektuuri liiklusjärelevalve talituse ühisreidi ajal kontrolliti peamiselt Põhja-Tallinnas asuvaid mahajäetuid hooneid, eramaju ja kodutute varjupaiku.

Kokku kontrolliti 87 isikut, kellest ühel puudus kehtiv elamisluba ja ühe isiku suhtes alustati väärteomenetlus.


Reidi käigus tabatud ebaseaduslikult riigis viibinud Vene kodanik paigutati kuni isiku väljasaatmisotsuse täideviimiseni väljasaatmiskeskusse.

Hetkel on väljasaatmiskeskuses 14 kinnipeetavat, neist 12 meest ja 2 naist.

Sellel aastal on kodakondsusamet välja saatnud 26 isikut, neist kõige rohkem Venemaa kodanikke, järgnevad Läti ja Valgevene kodanikud. Seoses ebaseadusliku töötamisega Eestis algatas amet selle aasta esimesel poolaastal 127 menetlust.

Lahkumisettekirjutisi on amet teinud 38, neist peamiselt Vene, Filipiini ja Ukraina kodanikele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles