Sotsid nõuavad Tallinnas maamaksu määra alandamist

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Juske.
Jaak Juske. Foto: SDE.

Sotsiaaldemokraadid kutsuvad Tallinna linnavalitsust üles alandama maamaksu määra, sest linna kanalisatsioonivõrgu ehitustööd on 500 miljoni krooni võrra odavamaks läinud.


Tallinna sotsiaaldemokraatide esimehe Jaak Juske sõnul tõi linnavalitsus pooleteise aasta eest maamaksu hüppeliselt tõstes põhjenduseks vajaduse ehitada välja pealinna kanalisatsioonivõrk. «Täna on ehitustööd tervelt 500 miljoni krooni võrra odavnenud, mis annab võimaluse viia maamaks tagasi 2007. aasta tasemele. See oleks otsus tallinlaste huvides,» märkis Juske.

«Loodetavasti ei tule AS Tallinna Vesi sel suvel välja ka veehinna järjekordse hüppelise tõstmise taotlusega. Majanduskriisi tingimustes tuleks niigi ülisuurt kasumit teenival monopoolsel ettevõttel oma hindu hoopis alandada,» lisas Tallinna sotside esimees.

Keskerakondlik Tallinna linnavalitsus tõstis 2007. aasta lõpus maamaksumäära 0,6 protsendilt 1,5 protsendini maa maksustamishinnast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles