Politsei: liikluskultuur on paranenud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siseminister Marko Pomerants kinnitas täna oma käskkirjaga uuest aastast tööle hakkava sisejulgeoleku ühendameti juhtkonna vastavalt politseipeadirektor Raivo Küüdi ettepanekutele. Fotol Raivo Küüt.
Siseminister Marko Pomerants kinnitas täna oma käskkirjaga uuest aastast tööle hakkava sisejulgeoleku ühendameti juhtkonna vastavalt politseipeadirektor Raivo Küüdi ettepanekutele. Fotol Raivo Küüt. Foto: Liis Treimann

Liikluskuritegude arv langes esimesel poolaastal mullusega võrreldes koguni 38 protsenti, mis näitab politseipeadirektor Raivo Küüdi sõnul liikluskultuuri paranemist.

«Meie liikluskultuur on paranenud ja mul on selle üle väga hea meel,» vahendas ERR uudisteportaal Küüdi sõnu pressikonverentsil.

Samas märkis Küüt, et eelarvekärped võivad hakata mõjutama ka liikluskultuuri, kuna politseid on vähem näha.

Kõige rohkem langes esimesel poolaastal mullusega võrreldes kiiruseületajate ja turvavööta sõitjate arv. Eelmisel aastal jäi politseile kuue kuuga vahele 43 092 kiiruseületajat, kuid tänavu vaid 24 233.

Selgelt on langenud ka joobes ja juhtimisõiguseta tabatud autojuhtide arv - vastavalt 5553-lt 3630ni ja 7233-lt 4200ni.

Juuni lõpu seisuga oli tänavu liikluses hukkunud 40 inimest ehk 24 võrra vähem kui aasta tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles