Austraalia vähendab kaamelite arvu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kesk-Austraalia farmerid püüavad nende karjamaale sattunud kaamelit.
Kesk-Austraalia farmerid püüavad nende karjamaale sattunud kaamelit. Foto: AP

Austraalias on käivitatud laiaulatuslik kampaania puhastamaks viljakaid alasid kaamelitest, kirjutab BBC.

Pärast pikaaegset kaalumist jõudsid võimud järeldusele, et parimaks lahenduseks kasvavale kaamelitekarja probleemile, on lihtsalt neile jaht korraldada.

Välja saadetakse helikopterid täpsuslaskjatega, kuid samas ei oska ametivõimud öelda, palju sellisel viisil on võimalik kaamelite arvukust vähendada.

Austraalia ametiisikute sõnul on kohalik kaamelikogukond viimaste aastate jooksul kasvanud 700.000 isendini ning igal aastal on juurdekasv olnud 11 protsenti s.t. loomade arvukus kahekordistub iga kaheksa aasta tagant.

Lõuna-Austraalias arvatakse elutsevat 60.000 kaamelit, kes hävitavad karjamaid ning sealses kliimas koduloomadele eluks vajalikke joogikohti. Ühest koduloomade joogikohas nähti isegi 200 kaamelit ühekorraga joomas.

Loomakaitsjad on seisukohal, et sellisel viisil loomi hävitada on mõttetu. «Kuidas on võimalik liikuvalt sõiduvahendilt loom tappa ühe lasuga ja nii puhtalt, et ta ei saaks haavata ega jääks piinlema», küsivad loomakaitsjad.

Loomakaitseorganisatsiooni Animals Australia esindaja kirjeldas kogu üritust kui veresauna.

Kaamelid toodi Austraaliasse 19. sajandil kui kõrbetranspordi loomad, kuid looduslike vaenlaste puudumise tõttu on nende arvukus plahvatuslikult kasvanud.

Lisaks kaamelitele on Austraalias probleeme ka Euroopast sisse toodud jänese ja Lõuna-Ameerikast pärit kärnkonnaga, kes on hakanud välja tõrjuma kohalikke liike.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles