Sõda punaste vastu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Loos tahtis, et kõik meie võrkpallimeeskonna vastased MM-2006 valikturniiril Portugalis mängiks eestlastega punastes särkides. Eestlased ei olnud vastu, neil punaseid särke polegi. Meie meeskond rivistub kolmel võistluspäeval järjekorras sinises, valges ja mustas.

Ööpäev enne Eesti – Läti mängu, kutsus Läti koondise peatreener Valts Mihelsons Eesti esindajad oma hotellituppa – sünnipäevanapsile, ta sai 39-aastaseks. Eestlased märkasid Mihelsonsi öökapil kassetti Eesti – Poola mängust. See toimus kaks aastat tagasi, värskemat luurematerjali lätlastel polnud.

Kahjurõõmsalt kuulasid sünnipäevalapse õnnitlejad tema kurtmist: «Teie treener Andrei Ojamets, pagan teda võtku, lindistas meie mängijaid eest, tagant, alt ja pealt, ja alles kaks nädalat tagasi!» Võrkpalliliidu peasekretär Henn Vallimäe pakkus «poolte kokkulepet»: «Teeme nii, et teie lauljad lähevad Eurovisiooni finaali ja meie mängijad Portugalist edasi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles