Eesti võrkpallurite MM-teekond jätkub juulis Poola turniiril

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvuskoondise kapten Argo Meresaar pommitas Portugalis, nagu jõudis, ja oli resultatiivne.
Rahvuskoondise kapten Argo Meresaar pommitas Portugalis, nagu jõudis, ja oli resultatiivne. Foto: FIVB

Eesti võrkpallimeeskond sõitis MM-2006 valikturniirile Portugali eelnevalt lubadusi andmata. Vaikne plaan oli mängida nii, et Läti ja Austria meeskond jääks meist tahapoole. Läks nagu plaanitud. Kuuest peetud MM-mängust on võidetud viis.

Läti punnis Eestile jõuga vastu, kuid lootuse kahanedes andis kolmandas geimis alla. Kellega lätlastest ka juttu ei olnud, kõik pidasid eestlasi paremaks. Mida oli mõnus kuulda, sest aastakümneid olid riialased Tallinnast nagu teivasjaamast mööda sõitnud.

Isu kasvas, võidujanust ja kiitusest kantuna asusid eestlased portugallasi tülitama. Eelmise MMi kaheksas ja maailmaliigas aastaid praktiseeriv (12 hulka ju igaüht ei kutsuta).

Portugaliga võrdselt

Portugallased oli hakatuseks pidanud väheütleva mängu austerlaste vastu, jättes peibutava mulje, nagu võiks neid võita. Eestlased mängisid hetkiti vaimustavalt ja andsid favoriidile tõelise lahingu.

Stabiilsemat esitust, mis võidust rääkida lubanuks, takistas mängijate ebaühtlane vorm, ideaalsest esitusest oldi siiski kaugel.

Oli võimalusi venitada kohtumine viiegeimiliseks, kuid vaevalt meil väljakuperemehi võita oleks lastud. Seda enam tahaks teada, mida suudaks meeskond tippvormi korral.

Muide, punktide vahekord portugallastega jäi viiki – 92:92.

Ja millestki kõneleb ka see, et Portugali delegatsiooni liikmed õnnitlesid ja kaisutasid oma mängijad varjamatu rõõmuga – nagu oleks võidetud kedagi suurtest.

Eesti kaks võimalust

Viimast mängu Austria vastu oli põhjust pisut karta. Austerlased olid, nagu eeldada võis, nõrgimad, aga mitte keegi ei saanud nendest jagu kerge vaevaga. Eestlastega kohtudes aga nõrkesid austerlased lõplikult ja kaotasid kindlalt.

Tänu teisele kohale Portugalis sai Eesti meeskond harukordse võimaluse üritada pääsu MM–2006 finaalturniirile veel kaks korda.

Kui järgmisel etapil Rzeszowis (Poola) pääsevad Eestist ettepoole Venemaa ja Poola ning meie omadel õnnestuks võita Bulgaariat, saaksime mängida veel ühel valikturniiril.

Variandist jõuda kahe edasipääseja hulka Rzeszowis või tulla võitjaks Bulgaarias praegu vaikiks.

Nii nad ütlesid

(Pillatud lauseid võrkpalli MM-valikturniirilt Portugalis)

«Sinna, kuhu lätlased lööma pidid, sinna nad ka lõid. Teadsin enam-vähem, mida nad kavatsevad. Aga algul närveerisin ja tegin vigu.»

Viimasel hetkel koondisse arvatud libero Sten Esna (22)

«Enesetunne on väga hea.»

Läti vastu avageimis seisul 22:23 välja vahetatud ja mängu lõpuni varusse jäänud ründaja Kristjan Õuekallas (24) mõni minut enne kohtumise algust

«Eestile kaotasid meie treenerid, mitte meie mängijad.»

Läti ajakirjanik Arturs Vaiders pärast seda, kui oli ära kuulanud Läti koondise peatreeneri Valts Mihelsonsi selgitused pressikonverentsil

«Kindlasti läheme võitma Austriat ja ei karda ka Portugali. Eestlased on tugevad, austerlased nõrgimad.»

Enne turniiri Läti koondise kapteni ametist tagandatud Tomass Kalnins oma meeskonna võimalustest enne kohtumisi Austria ja Portugaliga

«Vorm on hea, mäng läheb. Kahju on kahest geimilõpust portugallaste vastu, aga mängisime ju ka meeskonnaga, kes on meist tugevam.»

Kogu turniiri suurepäraselt mänginud Raimo Pajusalu

«Eesti meeskond mängis väga hästi. Meelde jäi kapten (Argo Meresaar – toim.).»

Portugali meeskonna peatreener kuubalane Orlando Samuels pärast portugallaste võitu eestlaste üle

«Olen pikast hooajast Venemaal väsinud, sellepärast pole ka värskust ja jõudu. Niipea kui hotelli jõuan, heidan magama.»

Argo Meresaar veerand tundi pärast kohtumist portugallastega

«Portugallastega mängisime kvaliteetsemalt kui lätlaste vastu. Aga mitte oma maksimumi lähedaselt. Haigusest pole kosunud Jago, parimas hoos ei ole Meresaar ja Õuekallas.»

Peatreener Avo Keel enne viimast võistluspäeva

«Ka hindele neli mängitud turniir tagas edasipääsu. Järelikult on veel varu.»

Avo Keel pärast võitu Austria üle

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles