Raimo Pajusalu huvitub vaid tugevast välisliigast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

MM-2006 valikturniiril Portugalis Eesti võrkpallikoondise edukaimaks mängijaks osutunud Raimo Pajusalu ei nõustu Audentese Ülikooli meeskonda vahetama kaugeltki iga välisklubi vastu.

Keskründaja näitas ennast heast küljest kahel MMi etapil järjest, niisugusel tasemel õnnestumisi märgatakse. Pajusalu agent otsib talle klubi teadmisega, et esmajoones huvitub 24-aastane eestlane Itaalia või Prantsusmaa tippliigas mängimisest.

Milline tase on Prantsusmaal, teab kõige paremini seal hooaja veetnud Eesti koondise sidemängija Kert Toobal: «Raimo pole kindlasti kehvem kui Läti koondislane Vladislav Hotulevs, kes Nice’i klubi eest hästi mängis ja uueks hooajaks Pariisi Volley’sse kutsuti.» Pariisi klubi võitis neli aastat tagasi Euroopa Meistrite liiga.

«Vastik» mees

Pajusalul on käsil lõputöö Audentese Ülikoolis. «Kui õnnestub korralikku välisklubisse pääseda, lükkub lõputöö kaitsmine järgmisse aastasse. Võrkpall on praegu esikohal.»

Portugalis mängis Pajusalu vastaste närvidel mitte ainult tapva tugevusega ründelöökide, vaid ka võistlejate keeles «äärmiselt vastiku» pallinguga – see oli jõuline ja samas salakavalalt planeeriv. Servil eksis ta suhteliselt vähe, rünnakul ei eksinud peaaegu üldse.

Esikohamängus Portugaliga sai Pajusalu iga ringi ajal võrgu kesktsoonis kokku 2002. a MMil parimaks keskründajaks valitud Joao Josega. Milliseks jäi omavaheline vahekord?

Pajusalu: «Paar korda sain tema löögile käed vastu, üks kord teenisin blokiga punkti. Ülejäänud pallid lõi ta maha.»

Eestlasele jäi meelde veel üks «väike» asi: «Mulle ei saanud ta kordagi blokki ette.»

Vaim dikteerib

Raimo Pajusalu oli parimas vormis, sama ei saa öelda kõigi kaaslaste, sealhulgas põhikuuiku meeste kohta. Miks?

«Palju sõltub detailidest,» selgitab Pajusalu. «Erinevalt mõnest teisest mina pika hooaja väsimust ei tundnud, enesetunne oli hea, vaim värske. Võrkpallis on vaimne vorm eriti tähtis. Mind motiveerib tugevate mängudega kaasnev vastutus, vajan pinget. Lihtsaid vigu tuleb ette vähemkaalukates mängudes.»

Pajusalule teeb rõõmu Eesti koondise pikk pink. Ka see, et koondisse tungib noori, kes annavad lootust just tema mänguampluaas. «Meil on igale mehele vääriline asendus võtta.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles