Mõttetalgud saavad augustis jätku

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõttekoja silt «Minu Eesti» talgute ajal.
Mõttekoja silt «Minu Eesti» talgute ajal. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Augustis on tulemas neli uut temaatilist töötuba, et 1. mai mõttetalgutel esitatud teemade ja ideedega konkreetsemalt edasi minna.

Ettevõtluse ja uute töökohtade teemaline töötuba toimub 19. augustil, teatab «Minu Eesti». Töötoa eestvedajate eesmärgiks on leida võimalusi, kuidas kodanikualgatuse korras vähendada töötust nii kohalikul kui üleriigilisel tasandil, vahetada ideid ning luua  eestvedajate grupp konkreetsemate tegevuste jaoks. Töötuba toimub Ülemiste Citys algusega kell 15.00.

Demokraatia teemaline töötuba toimub 20. augustil ja selle eestvedajad soovivad koos sügavuti edasi minna ideede ja lahendustega, mis 1. mai mõttetalgutel Eesti erinevates kohtades välja pakuti. Töötuba algab kell 12.00 Tallinnas.

Hariduse teemaline töötuba toimub 22. augustil. Samateemaline töötuba toimus juba 25. juulil Tartus, kus arutelul osalesid «Minu Eesti» 1. mai mõttetalgutel hariduse valdkonnas ideid välja pakkunud inimesed. Töötoa eesmärgiks on moodustada töögrupp, kes hakkab välja töötama konkreetsemaid ettepanekuid ja tegevusi haridussüsteemi parendamiseks.

Augusti lõpus algab töötubade sari ettevõtlikele inimestele teemal «Pane oma oskused enda kasuks tööle». Osalema on oodatud kõik, kes on mõelnud oma ettevõtte loomisele või sellele, kuidas oma oskusi paremini müüa. Töötoad aitavad leida vastuseid, kuidas ettevõtlusega alustada, kuidas leida kliente ja teha esimene müügitehing.

Töötubade sarja veavad Rahvusringhäälingu juhatuse liige Hanno Tomberg, Kalev Chocolate Factory juhatuse liige Mait Nilson, Webmedia juhatuse liige Tiit Anmann, Emori ärisuuna juht Esta Kaal, Tallinna Ettevõtlusameti juhtivspetsialist Krista Kink ja koolitusfirma omanik Mart Varjun.

Töötubade sari toimub 26. augustist 14. oktoobrini Pirita kloostri konverentsiruumis.
Kõikidesse töötubadesse on oodatud eestvedajad, kes mõttetalgutel vastavalt
teemal küsimuse tõstatasid kui ka kõik teised asjast huvitatud. Osalemine töötubades on tasuta.

Minu Eesti mõttetalgud toimusid 1.mail, kust võttis osa üle 11 000 inimese. Paljud mõttetalgute väljakäidud ideed on juba teostunud või ettevalmistamisel. Minu Eesti mõttetalgutel teostunud ideedest ja tegijatest on valmimisel saatesari.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles