Vähemalt üks Tartu kool sai uue direktori

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mart Reiniku gümnaasiumi juhi toolil jätkab Toomas Samm, kunstigümnaasiumi direktori ametist loobunud Harri Kõo asemele asub detsembrist Peeter Kikas.

Mõlema kooli direktori kohale saabus viis avaldust. Abilinnapea Georg Aheri sõnul osutusid Toomas Samm ja praegune kutsehariduskeskuse puidu- ja ehitusosakonna juhataja Peeter Kikas valituks lihtsal viisil: «Iga komisjoni liige – neid oli seitse – koostas oma pingerea ja mingeid vaidlusi ei tekkinud.»

Direktoreid vahetub veel

Täna asub linnavalitsuse komisjon nelja kandidaadi vahel valima direktorit Herbert Masingu koolile.

Reiniku kooli ja kunstigümnaasiumi direktoriks kandideerijal piisas kõrgharidusest ja läbitud juhtimiskoolitusest, Masingu kooli juhiks saamisel aga oli lisatingimus: kandideerijal peab olema pedagoogikogemus erivajadustega laste koolist.

Tartu linna haridusosakonna juhataja kohuseid täitva Ulvi Müürsepa sõnul oli kolme kooli konkursi peale vaid üks kandidaat, kes ei vastanud kvalifitseerimisnõuetele.

Lähipäevil asub linna komisjon valima direktorit veel Karlova, Kivilinna, kommerts- ja täiskasvanute gümnaasiumile ning Des-cartes’i lütseumile.

Nende koolide direktoriks kandideerimise aega pikendas linnavalitsus juuni algul põhjusega, et tähtajaks oli iga kooli juhi kohale tulnud vaid üks avaldus.

«Nende viie kooli puhul konkursi tähtaja pikendamine õigustas end ja julgen kindlalt väita, et nüüd on komisjonil, kelle vahel valida,» märkis Ulvi Müürsepp. «Nende kohta, kes juba valituks osutusid, võib öelda, et nad on head inimesed neid koole juhtima.»

Ametisse detsembrist

Kõikide valitud direktoritega sõlmib linn viieaastased lepingud. Et aga praeguste direktorite lepingud lõpevad alles tänavu detsembris, saavad uued – või siis endised – juhid ametisse samuti detsembrist.

Ulvi Müürsepa sõnul kukuvad aasta lõpul ka Slaavi ja Annelinna gümnaasiumi direktorite lepingutes näidatud tähtajad.

Nende direktorite otsingud algavad aga alles sügisel, sest muidu oleks korraga toimunud liiga palju konkursse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles