Kommentaar: Rootslaste kannatus on katkenud

Kadi Viik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rootslaste initsiatiiv on eelkõige ajendatud sellest, et nende kannatus on katkenud. Vaatamata sellele, et meeste ja naiste võrdsed võimalused on neil päevakorras olnud juba pikka aega ja valitsus on teemale prioriteedi andnud, ei ole paljud ebavõrdsuse ilmingud oluliselt muutunud.

Eestis võtab ilmselt sellisel kujul kannatuse katkemine veel aega. Huvi feministliku ühiskonnakriitika vastu on küll Eestis pidevalt suurenenud ja on täitsa arvestatav, eriti noorte seas. Ka meedia käsitleb erinevaid soolise võrdõiguslikkusega seotud probleeme üha enam ja asjatundlikumalt. Samas on seniste hoiakute muutmine aeganõudev ning tõsist raevu eksisteeriva ebaõigluse üle pole märgata.

Eraldi feministliku erakonna tekkeks Eestis ei näe ma seetõttu eriti kandepinda. Usun, et Eesti ühiskond võidaks praegu pigem sellest, kui olemasolevad erakonnad kasutaksid feministlikku ühiskonnakriitikat oma poliitikate kujundamisel. Peame ju loomulikuks, et erakondades on majandus-, keskkonna- ja haridusespetsialiste.

Samuti võiks igas erakonnas olla oma sisemine valvefeministide fraktsioon. Kindlasti tooks see Eesti poliitikasse värskust ja teravust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles