Võimuliit möönab käibemaksu ülekohtuselt kiiret kergitamist

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käibemaksu tõstmine tõi ettevõtetele kaasa lisakulutusi.
Käibemaksu tõstmine tõi ettevõtetele kaasa lisakulutusi. Foto: Corbis / Scanpix

Reformierakonna, Isamaa ja Res Publica Liidu ning roheliste nimel andis reformierakondlane Peep Aru täna riigikogule üle seaduseelnõu käibemaksu kiirest tõstmisest tulenevate ebamugavuste leevendamiseks.

Aru sõnul pehmendab eelnõu käibemaksu tõstmisega ettevõtjatele tekitatud ebamugavusi. Aru möönis,et kõrgema käibemaksu kehtima hakkamine oli väga kiire, kuid lisas, et selle tagasipööramine tooks kaasa veelgi suurema segaduse.

Riigikogu kogunes täna erakorralisele istungile, sest õiguskantsleri hinnangul hakkas kõrgem käibemaks kehtima liiga kiiresti ja sellega rikuti põhiseadust. Õiguskantsler Indrek Teder tahab, et riigikogu viiks käibemaksu puudutava seaduse kooskõlla põhiseadusega.

Refromierakondlasest rahanduskomisjoni esimees Taavi Rõivas lausus, et täna võimuparteide poolt üle antud eelnõu puudutab suuresti just neid kitsaskohti, millele õiguskantsler viitas, kui tõi välja, et käibemaksu liigkiire tõstmine tekitas ettevõtjatele põhjendamatult palju ebamugavusi. 

Rõivase sõnul käsitleb eelnõu näiteks hinnasiltide, kassasüsteemide ja raamatupidamisprogrammide uuendamist ning ka muudatusi füüsilisest isikust ettevõtjatele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles