Erikooli kadu ei tähenda Puiatu külale surmahoopi

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunagise tavapärase mürgli asemel valitseb Puiatu erikooli koridoris vaikus.
Kunagise tavapärase mürgli asemel valitseb Puiatu erikooli koridoris vaikus. Foto: Elmo Riig / Sakala

Vaikselt hääbuvas Puiatu erikoolis on varasemast poolesajast palgalisest ametis veel neli inimest. Kooli kadumine tähendab kahele korterelamule sooja hinna hüppelist tõusu.


Aasta aega Puiatu erikooli juhtida jõudnud direktor Arvo Reedik ei olnud nõus kollase ajakirjanduse levitatud külajuttudega, et Puiatu suure tööandja lõpp tõmbab kriipsu peale kogu külale.

«Ma ei arva, et küla peaks nüüd välja surema,» lausus aasta Puiatus elanud Reedik. «Miks peaks? Puiatu küla ei kao kuskile.»

Direktor rääkis, et erikool oli kohalikus mõistes suur tööandja ning enne koondamist oli palgal 53 inimest, kuid paljud neist polnud Puiatu elanikud.
Puhkusel viibivaid inimesi arvesse võtmata on erikoolis praegu palgal veel neli töötajat: direktor ise, pearaamatupidaja, sekretär ja majandusjuhataja asetäitja.

Reedik rääkis, et kui erikool augusti viimasel päeval ametlikult uksed suleb ja tema töö lõpeb, kolib ta Puiatust minema.

Puiatu poe müüja Marika Markus ütles, et temal on ükskõik, kas erikool jääb alles või kaob. «Nonde poistega meil muidugi tegu oli,» tunnistas ta. «Mõned hüppasid isegi üle leti, et suitsupakki varastada.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles