Uuring näitab Keskerakonna populaarsust ja Reformierakonna kukkumist

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna õhupall
Keskerakonna õhupall Foto: Silja Kaigu

Emori poolt juulis korraldatud uuringu järgi oli jätkuvalt kõige populaarsem partei Keskerakond, Reformierakonna toetus kukkus aga viimase kolme aasta madalaimale tasemele.

Kui homme toimuksid riigikogu valimised, toetaks Keskerakonda 31 protsenti valijatest, mis on kahe protsendi võrra väiksem kui juunikuus, selgus Rahvusringhäälingu uudistetoimetuse tellitud Emori üle-eestilisest küsitlusest, kirjutasid ERR uudised.

Suurim muutus on viimase kuuga toimunud Reformierakonna ning Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) toetusnumbrites. Reformierakonda toetas juulis 21 protsenti ning IRLi 19 protsenti vastanutest ning kuuga kukkus oravapartei toetus 4 ja IRLi oma tõusis 5 protsendi võrra.

Reformierakonna toetus ei ole olnud nii madal alates 2006. aastast, mil Emor hakkas erakondade toetuste esitlemisel tulemustest elimineerima neid vastajaid, kel puudus erakondlik eelistus.

Sotsiaaldemokraatide ja roheliste toetus juulis ei muutunud, neid toetab vastavalt 14 ja 8 protsenti valijaist. Juulikuus suutis toetust tõsta ka Rahvaliit, keda toetas 5 protsenti valijatest, kuu varem oli toetajaid vaid 2 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles