Tallinlased tahetakse vanapaberi äraandmise eest maksma panna

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prügiauto vanapaberit ära viimas.
Prügiauto vanapaberit ära viimas. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Tallinnas napib kohti, kuhu on võimalik viia vanapaberit, linna hinnangul peavad inimesed aga tellitud ajakirjadest ning ajalehtedest lahti saamiseks ise maksma.


«Meie tegeleme pakendite kogumisega, aga ajalehed ja vanad raamatud ei ole pakend,» rääkis «Aktuaalsele kaamerale» MTÜ Eesti Pakendiringlus teenindusjuht Andres Siplane, vahendas

ERR Uudised

.

Vanad ajalehed ning ajakirjad olmeprügi sisse ei sobi, kuid linna pealt naljalt paberikonteinerit ei leia.

Tallinna keskkonnaameti jäätmehoolde osakonna juhataja Jana Kivimägi sõnul on elanikel on tekkinud eksiarvamus, et avalikesse konteineritesse, kus on eraldi sektsioon paberpakendile, tohib panna vanapaberit.

«See ei ole nii - vanapaber ei ole hõlmatud tootjavastutusega ning tuleb anda üle kas siis töötlejale või viia ise jäätmejaama,» ütles Kivimägi.

Tallinna linn nõuab, et viie ja enama korteriga ühistud organiseeriksid paberi äraveo ise ning ülejäänud peaksid otsima üksikuid jäätmekäitlusjaamu.

Eesti Rohelise Liikumise keskkonnateadlikkuse ekspert Maie Kiiseli arvates kaoks inimesel ära motivatsioon oma jäätmeteket vähendada, kui vastutus jäätmete likvideerimise eest tuua kaudsete maksude alla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles