Heldnast saab sügisel kaitsepolitsei direktori asetäitja

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskkriminaalpolitsei peadirektor Eerik Heldna.
Keskkriminaalpolitsei peadirektor Eerik Heldna. Foto: Marina Puškar.

Keskkriminaalpolitsei praegusest direktorist Eerik Heldnast saab septembrist seoses politsei ja piirivalve ühendasutuse loomisega kaitsepolitsei direktori asetäitja.

«Võtsin vastu minule tehtud pakkumise asuda kaitsepolitsei peadirektori asetäitja ametikohale,» vahendasid ERR Uudised Heldna sõnu Vikerraadio saates «Uudis+».

Politsei ja piirivalve ühendasutuse loomisel lõpetavad uuest aastast tegevuse keskkriminaalpolitsei ja julgestuspolitsei, mis liidetakse politseiameti kriminaal- ja korrakaitseosakondadega.

Korralduslikult keskkriminaalpolitseis Heldna sõnul miski praktiliselt ei muutu. «Inimestele, kes meie teenuseid tarbivad, ei tohiks muutuda mitte midagi,» lausus ta. «Täpselt samamoodi ka meie välispartneritele - jääme neile ka edasipidi Europoli ja Interpoli kontaktbürooks.»

Heldna saab kaitsepolitsei asetäitjaks süüteomenetluse alal 1. septembrist, praegu täidab seda ametikohta Priit Pastarus, kes siis läheb üle kaitsepolitsei Pärnu osakonna politseidirektori kohale.

Postimehe andmeil ootab Heldnast tühjaks jääva kriminaalosakonna juhi tool praegust politseiameti peadirektori asetäitjat, endist kõrget kaitsepolitseiametnikku Raigo Haabut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles