Põllumajandus-muuseum saab täna uue juhi

Jüri Saar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Konkursikomisjon tunnistas Eesti Põllumajandusmuuseumi juhi kohale parimaks kandidaadiks Merli Silla, kellega põllumajandusminister sõlmis eile töölepingu.

Üle kümne aasta Eesti Rahva Muuseumi Sõprade Seltsi juhtinud Merli Sild (kuni tänavu suveni Kleinert) oli komisjoni meelest parim kaheksa kandidaadi hulgast. Sealhulgas seljatas ta vestlusvoorus praegu põllumajandusmuuseumi direktori kohuseid täitva Tõnu Kalja ja põllumajandusülikooli dotsendi Rein Lillaku.

Konkursikomisjoni aseesimees, põllumajandusministeeriumi teadus- ja arendusosakonna juhataja Merry Aart-Jüriado ütles, et Silla kasuks rääkis ERMi taust ja projektidega toimetamise kogemus. «Kandidaadid olid tegelikult kõik head,» kostis Aart-Jüriado, lisades aga, et seni on kõik selle muuseumi juhid olnud mehed, naisterahval on asjadele teine vaade. «Mitte et see määrav oleks olnud,» lisas ta ruttu.

Küsimusele, mis plaanid uues ametis on, vastas Sild, et need on suured.
«Aga esmalt: muuseumi ja töötajatega tutvumine,» rääkis ta. «See muuseum on olnud tubli, neil on toredad üritused, millega nad on avalikkusele tuntud, minu soov on ka muuseumi maine taastada. See on töötajate aetud kiusujuttudes kahjustada saanud. Personalimuutuste kohta on vara midagi öelda. Organisatsiooni struktuurist on mul oma nägemus, selles vast ikka tuleb muudatusi.»

Tegelikult ei ole põllumajandusmuuseum Sillale võõras, sest mitmeid ERMi Sõprade Seltsi üritusi on korraldatud põllumajandusmuuseumi ja selle töötajatega kahasse.

Et Sild kandideerib kohalikel valmistel Rahvaliidu nimekirjas (ehkki ei ole erakonna liige), ei olnud Aart-Jüriado kinnitusel ametisse valimisel oluline.

Merli Sild

• Sündinud 9. aprillil 1954 Põltsamaal.
• Lõpetanud Põltsamaa keskkooli 1972 ja Tallinna Pedagoogilise Instituudi kultuuritöö alal 1976.
• Töötanud Jõgeva rajooni täitevkomitee/maavalitsuse kultuuriosakonna inspektorina, aastail 1988–1994 osakonnajuhatajana. Aastast 1994 Eesti Rahva Muuseumi Sõprade Seltsi sekretär.
• Praegu õpib Tartu Ülikooli avatud ülikoolis magistriõppes kultuurikorraldust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles