Valitsus pikendas Rapla ja Põlva haiglate üldhaigla staatust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohaliku haigla helge või tume tulevik?
Kohaliku haigla helge või tume tulevik? Foto: Urmas Nemvalts

Valitsus otsustas muuta haiglavõrgu arengukava nii, et Rapla maakonnahaigla ja Põlva haigla jätkavad tervishoiuteenuste pakkumist samas mahus ning maakondade elanikele antava eriarstiabi teenuste kättesaadavus jääb praegusele tasemele.

«Tuginedes alla 40 000 elanikuga maakondi teenindavate üldhaiglate haiglaravi mahtude võrdlusele ning ajalise (1 tund) ja geograafilise kättesaadavuse (70 km) kokku lepitud kriteeriumitele, ei ole põhjendatud ainult nende kahe haigla suhtes kohaliku haigla staatuse kehtestamine,» põhjendatakse sellist sammu eelnõu seletuskirjas.

SA Rapla Maakonnahaigla ja AS Põlva Haigla üldhaigla staatuse pikendamine annab võimaluse teistel haiglatel arendada oma infrastruktuuri, et olla paremini valmis võimaliku ravimahu suurenemiseks.

Sotsiaalministeerium peab valitsusele esitama uuendatud haiglavõrgu arengukava kontseptsiooni hiljemalt 1. jaanuariks 2010. aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles