Rocki uut tsentrit süüdistati mullu jõhkras peksmises

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Portland State University juhtkond ei suutnud uskuda, et nende korvpallimeeskonna üks liidreid Scott Morrison (tumedas) osales jõhkras peksmises. Neil oli õigus.
Portland State University juhtkond ei suutnud uskuda, et nende korvpallimeeskonna üks liidreid Scott Morrison (tumedas) osales jõhkras peksmises. Neil oli õigus. Foto: blog.oregonlive.com

Samal ajal kui Tartu Rocki korvpalliklubi kindlustas mullu Eesti meistriliiga põhiturniiri võidu, istus nende tänavu palgatud kanadalasest tsenter Scott Morrison Mehhikos trellide taga.

Kui Rocki peatreener Indrek Visnapuu Morrisoni soolaputkas istumisest kuulis, jäi tal piltlikult öeldes suu imestusest lahti. «Sellest kuulen küll esimest korda,» oli Visnapuu nõutu. «Sellist infot on kasulik teada.»

Et Morrisoni Kolgata teest aimu saada, tuleb minna 2008. aasta märtsikuu öisesse Mehhikosse. Kesk-Ameerika suurriigi kuurortlinnas Cabos San Lucases kevadvaheaega nautinud Michigani üliõpilane Kyle Meagheri sattus ööklubi Squid Roe ees sõnelusse kahe meesterahvaga. Arveteõiendamine päädis rusikate käiku laskmisega, mis tekitasid Meagherile raskeid kehavigastusi. Kiiremas korras viidi too viidi Balboa haiglasse.

«Pidime talle lõualuusse paigaldama kaks metallplaati ja kaheksa titaankruvi,» kirjeldas olukorda kliiniku ülemarst Jose Manuel Garcia toona.

Armutult peksa saanud Meagheri sõnul olid peksjateks üks pikem ja teine lühem mees. Erinevaid fotosid näidates tundis kannatanu oma lõualuude purustajana ära just hiiglasemõõtu (209 sentimeetrit ja 113 kilogrammi) Morrisoni.

Korravalvurid pidasidki kinni Cabo San Lucases samuti puhkust nautivad Portland State University mängijad, Morrisoni ja tema meeskonnakaaslase Jeremiah Domingueze. Otseses peksmises kahtlustati aga üksnes tänavu Taaralinna klubisse siirduvat meest

Kui ebameeldiv vahejuhtum jõudis korvpallurite ülikooli esindajate kõrvu, siis ei suutnud haridusasutuse kõrgemas tipus asuvad asjapulgad oma kõrvu uskuda.
Tegemist oli siiski Portlandi meeskonna liidritega. Eeskujudega kõikidele teistele korvpalluritele.

Morrison osutus süütuks

«Oleme üllatunud ja pettunud, et meie õpilased on niiviisi käitunud,» nentis kooli spordidirektor Torre Chisolm. «Nad on end muidu näidanud ainult positiivsest küljest ning mul on kahju, et nad suutsid end sellisesse olukorda panna.»

Süüdistust meestele siiski ei esitatud ning õhku jäi küsimus: miks seda ei tehtud? Esialgu väideti, et Morrisoni papa ja ohvri isa jõudsid kokkuleppele, sest süüdlane oli nõus kannatajale 150 000 dollari suurust valuraha maksma.

Kogu juhtum võttis aga sootuks teise pöörde, kui Morrison jõudis kodukamarale – kanadalane lükkas kõik süüdistused ümber.

«Mulle ei antud isegi võimalust politseis ütlusi anda,» märkis 16 tundi süütult Mehhiko arestikambris istunud Morrison Oregoni osariigi telejaamale KATU2 antud intervjuus. «Ma ei viibinud intsidendi toimumiskoha lähedal, mida võivad kinnitada tunnistajad.»

Pahatahtlikus intsidendis kahtlustatud mehe süütust usub ka tulevase klubi Rocki juhtkond – mullu juhtunust ollakse teadlikud ja mehe registri pärast muret ei tunta.
«Kui olukord poleks lahenenud, istuks ta siiamaani Mehhiko vangimajas,» kinnitas Tartu klubi mänedžer Meelis Pastak. «Muretsemiseks pole põhjust.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles