Riik toetab Jeemenist pärit eestlase õpinguid kodumaal

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riik toetab väliseesti noorte õpinguid kodumaal.
Riik toetab väliseesti noorte õpinguid kodumaal. Foto: Andres Ehreinpreis

Sel aastal asub rahvuskaaslaste stipendiumi toel Eestisse õppima ka Jeemenist pärit noormees, kes tahab edasi õppida Võru kutsehariduskeskuses.

Tänavu taotles 24 väliseestlast rahvuskaaslaste stipendiumi, mis on mõeldud õpingute jätkamiseks Eestis, ütles haridusministeeriumi pressibüroo juhataja Tarmu Kurm. Enamik 12-st  stipendiumi saajast oli enamik pärit Venemaalt, aga toetati ka Soomest, Jeemenist, Ukrainast, Poolast ja Lätist pärit noori.

Sel sügisel alustab Võrumaa kutsehariduskeskuses õpinguid Jeemenist pärit Keis Haider, Räpina aianduskoolis aga hakkab õppima Venemaalt Petserist pärit Jekaterina Anašihhina.

Kõrgharidusõpinguteks said stipendiumi Venemaalt Krasnojarskis elanik  Alexandra Khmarskaya, kes jätkab magistriõpinguid Tartu Ülikoolis.

Peterburist pärit Marika Sulg läheb Tallinna Ülikooli magistriõppesse. Riialanna Marta Heinrihsone ja Ukrainast pärit Andrii Vytvytskyi asuvad õppima Tallinna Tehnikaülikooli magistriõppes.

Eesti Kunstiakadeemias hakkab magistrikraadi taotlema Peterburist pärit Lidia Zarudnaya.

Tartu Ülikoolis alustavad bakalaureuse õpinguid Riiast pärit Karina Valma, Poolast pärit Artur Fiut, Soomes Espoos elanud Sten Kauber ja pihkvalased Ilja Kononov ja Maria Dmitrieva.

Rahvuskaaslaste stipendiumi võivad taotleda kesk- või kõrgharidusega noored väliseestlased, kes pole alaliselt Eestis elanud vähemalt viimased 10 aastat.

Stipendiumiprogrammi eesmärgiks on toetada väliseesti noorte õpinguid Eesti ülikoolides, rakenduskõrgkoolides ja kutseõppeasutustes. Programmi raames antakse stipendiume vaid eestikeelse õppekavaga erialadel õppimiseks ning stipendiaadil on õigus enne õpingute alustamist õppida ülikoolis eesti keele intensiivaastal.

Sel aastal lõpetasid Tartu Ülikooli neli rahvuskaaslaste programmi stipendiumi saanud väliseesti noort.

Meedia ja kommunikatsiooni magistriõppe lõpetas Katri Aivare Riiast, riigiteaduste bakalaureuseõppe Alexandra Khmarskaya Krasnojarskist, ajaloo bakalaureuseõppe Hanna-Liina Vanala Helsingist ning eesti ja soome-ugri keeleteaduse bakalaureuseõppe Marta Heinrihsone Riiast.

Stipendiumiprogrammi rahastab haridus- ja teadusministeerium ning rakendatakse koostöös sihtasutusega Archimedes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles