Kiviõli Keemiatööstuse pankrotti ei tulnud

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiviõli Keemiatööstus.
Kiviõli Keemiatööstus. Foto: Tiina Kõrtsini/Õhtuleht

Viru maakohus ei algatanud ligemale 700 töötajaga Kiviõli Keemiatööstuse pankrotti, mida taotles endine äripartner osaühing Sivellon.


Kohtunik Evi Kool leidis, et Sivelloni kahjunõue oli tõendamata ja ebaselge ning vaidlus tuleb lahendada väljaspool pankrotimenetlust, kirjutas Põhjarannik.

Samuti tõendas Kiviõli Keemiatööstus (KKT) kohtu hinnangul oma 2008. aasta majandusaruandega, mille kohaselt oli firmal kogunenud jaotamata kasumit 176 miljonit krooni, et ta ei ole pankrotis. Kui Sivellon püüdis kohtus tõendada KKT püsivaid makseraskusi 4,3 miljoni krooni suuruse riigimaksuvõlaga, siis kohtu arvates ei saa jätta arvestamata, et selle võla tasumine on maksuametiga ajatatud ning võlg väheneb pidevalt.

ASi Sivellon väitel tekitas KKT neile mullu novembris enam kui 800 000 krooni suuruse kahju. Tookord keelas KKT juhtkond Sivelloni töötajatel ja sõidukitel siseneda oma territooriumile, kus asus Sivelloni bituumeniterminal. Seetõttu said häiritud tarned ning firmal tuli teha lisakulutusi raudteetsisternide ümbersuunamiseks ja uue terminali rajamiseks Rakvere lähistele. Et KKT ei tunnistanud sellist nõuet ja jättis esitatud arve tasumata, viis Sivellon kohtusse pankrotiavalduse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles