Politseimaja rent nõuab uurimist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PPA hoone Tallinnas.
PPA hoone Tallinnas. Foto: Toomas Huik

Siseminister Kalle Laanet kinnitab tänase Postimehe arvamusartiklis, et politsei- ja piirivalveametile Kalevi endise kommivabriku ruumide rentimine on riigile soodne.

Minister Laanet meenutab, et kui 2003. aastal oli Tallinna prefektuuri ruumide üürihind 202 krooni ruutmeetri kohta, siis see vastas turuolukorrale.

«Selle hinnaga üüri ei ole aga riik maksnud, kuna pärast politseiameti kolimist Pärnu maanteele alanes ruutmeetri keskmine hind 172 kroonini,» märgib Laanet.

«Seoses piirivalveameti kolimisega politseiameti kõrvale on keskmine ruutmeetrihind langenud veelgi – 163 kroonini.»

Laanet lisab, et vaadates kinnisvaraturu arenguid viimastel aastatel ja selle erinevaid prognoose, on riik teinud ettenägeliku otsuse, sõlmides soodsad üürilepingud 20 aastaks ette.

«Olen jätkuvalt selgel seisukohal, et politseiameti, Põhja politseiprefektuuri ja piirivalve üürilepingud on riigile soodsad,» lõpetab Laanet artikli.

Minister andis aru

Alles esmaspäeval soovisid riigikogu isamaaliitlastest liikmed justiitsminister Rein Langilt vastuseid Kalevi endise kommivabriku ruumide rendilepingute kohta.

Arupärijad viitasid Riigi Kinnisvara ASi juhatuse liikme Elari Udami öeldule, et nende ruumide rentimisega politseile tekitati Eesti riigile 300 miljonit krooni kahju.

Lang vastas, et Eesti Investorite Liit on palunud riigiprokuratuuril alustada kriminaalmenetlust, selgitamaks, kas Kalev ja Kalev Real Estate Company ei ole seoses politseimaja ja Keila-Joa kruntide tehingutega tekitanud aktsionäridele olulist kahju. Prokuratuur esmaspäeval menetlust ka alustas.

Uurimine käib

«Arvestades kriminaalasjas vajalike menetlustoimingute keerukust ja mahtu, on riigiprokuratuur andnud kriminaalasja eeluurimise kaitsepolitseiameti menetlusse,» sõnas Lang riigikogu ees seistes.

Postimeheni on jõudnud kuuldused, et kuna politseiamet ja Põhja politseiprefektuur kolisid majja erinevatel aegadel, siis remondi kvaliteet hoone eri osades on erinev, kuigi üürisumma on sama.

Politseiameti esindaja lükkas selle väite aga ümber, teatades eile õhtul Postimehele, et Pärnu maantee maja küll renoveeriti kahes osas, ent kuna töid tegi üks ja sama ehitusfirma, siis on ka kvaliteet igal pool sama.

Renditav Kalevi endine maja

• 8. oktoobril 2003 Pärnu mnt 139 majja kolimist alustanud Põhja politseiprefektuur rendib 10 000 ruutmeetrit hinnaga 157 krooni ruutmeetri eest, lisaks veel 250 ruutmeetrit autolaborile hinnaga 90 krooni ruutmeetri eest

• 2004. aasta juulis samasse majja kolinud politseiamet rendib 3750 ruutmeetrit pinda hinnaga 157 krooni ruutmeetri eest ja 2000 ruutmeetrit hinnaga 150 krooni ruutmeetri eest

• Tänavu oktoobrist Pärnu mnt 139/1 kolinud piirivalveamet võtab enda alla 3300 ruutmeetrit hinnaga 150 krooni ruutmeetri eestAllikad: politsei- ja piirivalveamet

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles