Hispaania tulevane kuninganna sünnitas tütre

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hispaania kroonprints Felipe ja tema naise printsess Letizia perre sündis eile tütar, kes sai nimeks Leonor de Borbón y Ortiz.

Madridis Ruber Internationali kliinikus eile varahommikul kell 1.35 keiserlõike abil sündinud uus maailmakodanik kaalus 3,5 kilogrammi ja oli 47 sentimeetrit pikk. Abikaasale sünnitusel toeks olnud prints Felipe ütles pressikonverentsil, et «see on kõige kauneim hetk, mida inimene oma elus kogeda saab».

Kuigi laps sündis oodatust kaks-kolm nädalat varem, tunnevad ema ja beebi end suurepäraselt, kinnitasid arstid ja isa.

Kingikuhjad

Printsessi sünni puhul on Hispaania kuningaperele saabunud õnnitlusi ja kingitusi maailma igast otsast. Ka peaminister José Luis Zapatero on värskeid vanemaid, kuningas Juan Carlost ja kuninganna Sofiat juba õnnitlenud.

Prints Filipe kuningaks saamisel hakkab printsess kandma järgmisi auväärseid tiitleid: Viana ja Gerona printsess, Montblanci hertsoginna, Cervera krahvinna ja Balageri senjoora.

Täna on Hispaanias kõikide pühakute püha ning ühtlasi ka suur rõõmupäev, millega tähistatakse printsess Leonori sündi.

Põhiseaduse muutmine

Rahuliku loomuga prints Felipe (37) abiellus särasilmse ja eneseteadliku Letizia Ortiziga (33) mullu mais.

Maikuus avalikkusele teatatud rõõmusõnum, et printsess Letizia ootab last, tekitas elevust kogu riigis. «Pole oluline, kas sünnib poeg või tütar – temast saab Hispaania troonipärija,» ütles prints Felipe kevadel.

Nii sotsialistide valitsuse kui ka kuningakoja arvates tuleks muuta Hispaania põhiseadust nüüd nii, et naised saaks meestega võrdse õiguse troonile tõusta. Kehtiva konstitutsiooni kohaselt pärib trooni perekonna vanim poeg ka siis, kui tal on vanem õde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles