Jaanus Tamkivi seisab jälle kohtu ees

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna arutab Tallinna ringkonnakohus Lääne ringkonnaprokuratuuri apellatsiooni Kuressaare endise linnapea Jaanus Tamkivi õigeks mõistnud maakohtu otsuse suhtes.

Prokuratuur süüdistab riigikogu liiget ja Saare maavanema kandidaati Tamkivi ametiseisundi kuritarvitamises, kui ta tellis ja rahastas Kuressaare Raekeskuse kõrval asuva kõnniteelõigu.

Prokuratuur väidab, et ehitustööde tegemise õiguse sai Tamkivi soodustatud Arco Vara Saare Kinnistud OÜ. Samuti nähtub prokuratuuri tõenditest, et Tamkivi võttis Kuressaare linnale rahalisi kohustusi, mis polnud eelarves ette nähtud, ning et linnapeal puudus volikogu volitus lisakohustuste võtmiseks.

Lisaks on prokuratuur seisukohal, et Tamkivi võttis linnale põhjendamatu kohustuse maksta ehitustööde eest 50 266 krooni enam, kui tegelikult kulus.

Kohtu tellitud ehitustehniline ekspertiis leidis, et linn ei ole töö eest rohkem maksnud: linn maksis kõnnitee rajajatele hoopis 60 000–70 000 krooni vähem.

Jaanus Tamkivi kannatas Saare maakohtu otsuse kohaselt kriminaalmenetluse tõttu isiklikku kahju 123 900 krooni – advokaatidele õigusabiks makstud summa. (Meie Maa)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles