Eesti laste multifilmid võistlevad Argentina filmifestivalil

Sandra Maasalu
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader filmist «Legend Vana Toomast».
Kaader filmist «Legend Vana Toomast». Foto: Nukufilmi Lastestuudio MTÜ

Septembri alguses astub Argentina rahvusvahelisel laste- ja noortefilmide festivalil «Nueva Mirada» võistlustulle kolm Eesti laste tehtud multifilmi.

Nukufilmi Lastestuudio animatsiooni erahuvikoolist valiti filmifestivalile lühifilmide võistlusprogrammi seitsmeminutiline «Legend Vana Toomast» (2008), mille autorid on Merilin Sassian, Urmas Salu, Tristan Rebane, Andreas Ots ja Johannes Pähkel ning 40-sekundiline «Hiir ja Lõgismadu» (2007), mille tegi Madis Santostasi.

Kolmanda filmina astub võistlustulle Nukufilmi Lastestuudio ja Tiigrihüppe Sihtasutuse 2007. aasta animafilmi konkursi «Unenägu» 47-sekundi pikkune võidutöö «Kassi uni», mille autoriks Olga Bulgakova. See film pälvis möödunud aasta juunis ka Bratislava koolinoorte filmifestivalil publiku lemmiku tiitli.

3.-9. septembrini Buenos Aireses toimuva 8. rahvusvaheline laste- ja noortefilmide festivali «Nueva Mirada» eesmärk on tutvustada õppimist ning hariduse
omandamist läbi audiovisuaalsete kunstide.

Nukufilmi Lastestuudio MTÜ on asutatud 2001. aastal eesmärgiga hoolitseda animatsiooni järelkasvu eest ning pakkuda loovat, põnevat ja arendavat ajaveetmise võimalust. Lisaks õpitubadele ja projektidele üle Eesti töötab Tallinnas animatsiooni erahuvikool.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles