Financial Times: Firefox 3.5 seljatab rivaalid

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt veebilehitsejast Firefox 3.5.
Pilt veebilehitsejast Firefox 3.5. Foto: Mozilla

Financial Timesi ajakirjanik Paul Taylor peab mõni aeg tagasi ilmunud veebilehitsejat Firefox 3.5 konkurentidest paremaks. Kõigutamatuteks plussideks on kiirus ja suur hulk lisafunktsioone.

Esmapilgul ei erine Firefox 3.5 suurt oma eelkäijast, kuigi üks väike uuendus hüppab siiski kohe silma – plussmärk, millele vajutades avaneb uus vahekaart.

Kuigi sarnaseid võimalusi pakuvad ka konkurentide uued veebilehitsejad, on Firefox siiski sammukese kaugemale astunud, nimelt saab vahekaarti hiirega sikutada ja selle tulemusel avaneb kaardil kuvatud lehekülg omaette uues aknas.

Paljud Firefox 3.5 uuendustest pole aga nii ilmsed, kuid väärivad tähelepanu sellest hoolimata. Näiteks on uus Firefox eelmisest versioonist nii käivitumisel kui ka veebilehtede avamisel oluliselt kärmem. Taylori Thinkpadil korraldatud testis läks uustulnuk käima kahe sekundiga, Firefox 3.0-l võttis see samal masinal aega üle kümne sekundi.

Taylor kinnitab ka Mozilla väiteid, et kiiruses teeb nende uus versioon ära turuliidrile Internet Explorer 8-le.

Samaväärselt tähtis on ka fakt, et Firefox 3.5 hõivab enamiku konkureerivate veebilehitsejatega võrreldes vähem arvutimälu.

Lisaks toetab Firefox 3.5 viimaseid graafika-, video- ja heliformaate. See tähendab, et moodsaid veebilehti külastades saab hakkama täiendavat tarkvarajuppi paigaldamata.

Kõige suurema kiituse sai Taylorilt aga Firefoxi üha täienev lisafunktsioonide nimekiri, kuhu kuulub juba üle 6000 võimaluse. Sellele ei saa tema sõnul vastu ükski teine veebilehitseja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles