Raudtee kaubaveo mahud kukkusid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõige rohkem veeti tänavu seitsme kuuga naftat ja naftasaadusi.
Kõige rohkem veeti tänavu seitsme kuuga naftat ja naftasaadusi. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja.

Tänavu seitsme kuuga veeti Eesti raudteel 14,21 miljonit tonni kaupu ehk võrreldes eelmise aasta sama ajaga ligi miljon tonni vähem.


Juuli veomahud raudteel olid kaks miljonit tonni, ületades mõnevõrra juuni vastavat näitajat. Seitsme kuuga on enim veetud naftat ja naftasaadusi, kokku 10,33 miljonit tonni. Võrreldes eelmise aasta sama ajaga langesid mahud neli protsenti.

Teisele kohale tõusis tahkete mineraalsete kütuste vedu 0,95 miljoni tonniga, kusjuures võrreldes eelmise aastaga oli kasv isegi üle nelja korra. Põlevkivi veeti raudteel 0,92 miljonit tonni, ligi 40 protsenti vähem kui eelmisel aastal samal ajal. Väetisi liikus seitsme kuuga raudteel 0,68 miljonit tonni, veidi rohkem kui mullu samal ajal.

Transiitvedusid oli seitsme kuuga ligi 12 miljonit tonni. Aasta tagasi jäi see number viis protsenti väiksemaks. Ühtemoodi 37 protsendi võrra kahanesid import- ja kohalikud veod, eksportvedudes oli aga langus isegi 57 protsenti.

Konteinervedude mahuks kujunes tänavu seitsme kuuga 9520 tingkonteinerit ehk TEUd. Aasta tagasi olid need veod 29 protsenti suuremad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles