Suri Karate Kid filmide üks peaosalisi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pat Morita
Pat Morita Foto: AP

Neljapäeval suri 73 aasta vanuselt «Karate Kid» filmides Miyagi rolliga maailmakuulsaks saanud ameerika-jaapani päritolu näitleja Pat Morita, vahendab AFP.

Morita abikaasa Evelyni teatel suri näitleja oma kodus Las Vegases loomulikku surma.

Morita vanemad olid Jaapani immigrandid, kes kolisid Californiasse ja said seal tööd puuviljakorjajatena.

1932. aastal sündinud Morita, kelle tegelik eesnimi oli Noriuke, oli nende tuhandete Ameerikasse läinud jaapanlaste hulgas, kes Teise maailmasõja päevil interneeritute laagrisse saadeti.

Pärast sõda loobus Morita lennukitehniku karjäärist ning hakkas koomikuna esinema kabarees ja hiljem telesaadetes.

Kuulsuse saavutas ta selliste sarjadega nagu «Happy Days» ja «MASH».

Tõeline staar sai temast aga «Karate Kid» filmides, kus ta mängis peaosalise Ralph Macchio õpetajat Miyagit. 1984. aastal esitati ta parima meeskõrvalosatäitja Oscari nominendiks.

Morita oli kõigest 160 sentimeetrit pikk ega teadnud võistluskunstidest midagi. Ometi esitas ta meisterlikult vaikse mentori rolli, kes juhtis teismelist Macchiot läbi tema võitluste.

Vana mehe ja teismelise nooruki sõprusest pajatava «Karate Kidi» peategelane on nooruke Daniel (Ralph Macchio), kes kolib koos emaga New Jerseyst Los Angelesse. Uute oludega kohanemine võtab aga aega ja ka sõpru on raske leida.

Kui poiss hakkab kurameerima kauni Aliga, muudab neiu armukade ekspeigmees Johnny ta oma peksukotiks. Johnny pole tavaline riiukukk, vaid tal on karates must vöö.

Saanud juhuslikult teada, et nende juba aastates majahoidja Miyagi (Pat Morita) on endine kuulus karatemeister, püüab Daniel teda enda õpetajaks keelitada. Lõpuks vana mees nõustubki.

Karate Kidile tehti kolm järge, lisaks neile oli Morital episoodilisi rolle veel seriaalides «Magnum» ja «Baywatch».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles