Jägala hüdroelektrijaama veekanal seab elud ohtu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanal Jägala jõel.
Kanal Jägala jõel. Foto: Mihkel Maripuu

Jõelähtme vallas asuvat Jägala hüdroelektrijaama ligi kilomeetripikkust kanalit ei ole tõkestamas ükski piire. Ligi kahe meetri sügavusse kanalisse on paari kuu jooksul kukkunud kaks täiskasvanud põtra, kirjutab Kaidi Kasenõmm ajalehes Postimees.

«Loomadest rohkem morjendab mind see, mis ohtu see inimestele kujutab. Sinnamaani ei räägi keegi midagi, kuni mõni inimene sinna ära upub,» muretseb Kaberneeme jahimeeste seltsi juhataja Sulev Maripuu, kes oli koos päästeametiga mõlema looma päästmise juures.

Hüdroelektrijaama haldava Jägala Energy üks omanik Ilmar Kompus jagab kohalike muret võimalike õnnetuste osas, kuid tema sõnul on jutt põtradest kas vale või pole selline info lihtsalt temani jõudnud. Kompuse andmetel juhtusid intsidendid hoopis kevadel ning noorte põdravasikatega.

Maripuu peab sellist juttu aga veidraks. «Tema enda mees oli päästmise juures ja avas lüüsi, et veetaset vähendada,» on Maripuu hämmelduses ja ei mõista, kuidas probleemi lahendamiseks midagi veel ette pole võetud.

Jõelähtme vallavalitsus on probleemist teadlik, kuid pole siiani midagi ette võtnud. Valla arengu- ja planeerimisosakonna juhataja Priit Adler kinnitas eile õhtul, et pidas ka keskkonnaametnikega nõu ning jõuti ühisele arvamusele, et piirdeid on kindlasti vaja.

Kompuse sõnul ei ole firmal piirete rajamise vastu midagi, kuid tegu on ka eelarvelise küsimusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles