Hispaania rokibänd reklaamib end natside vormimütsi kandes

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hispaanlasi ei häiri, et rokkarid esinevad natside vormimütsis, laulavad holokaustist, diktaatoritest ja maailma suurimast vaenlasest – usust.

Hispaania tuntud raskerokibänd Mägo de Oz, kes ka varem on publikut erinevatel viisidel hullutanud ja kirikumehi šokeerida suutnud, üllitas turule äsja uue plaadi nimega Gaia II.

Surm kui vabadus

Mitmetes hispaania telekanalites, mille hulgas on ka riiklikud telejaamad, jookseb juba nädalaid reklaamiklipp bändi uue looga «La posada de los muertos» (Surnute võõrastemaja), mille keskmes on natsiohvitseri vormimütsi ja pikka musta nahkmantlit kandev rokibändi juhtfiguur.

Laulu sõnad jutustavad põrgu baaris pidutsemisest ja õlle joomisest vabaduse nimel, pidades vabaduse all silmas teise ilma minekut.

Novembri teisel poolel müüki paisatud plaate on pelgalt kolme nädalala jooksul müüdud üle 80 000 ja «Surnute võõrastemaja» püsib kindlalt Hispaania edetabelite esikümne hulgas.

Mägo de Oz sündis 1988. aastal Madridis. Bänd viljeleb heavy rock’i, mis on kohati põimunud keldi muusikaga.

Kollektiivi laulud on tihti olnud seotud vampiirluse, hauataguse elu, religiooni ja inkvisitsiooniga.

Pikajuukseliste muusikute, kes on lavastanud kristlaste püha raamatu Uue Testamendi ainetel ka rokkooperi, laulude sõnum on tekitanud peavalu seni vaid kirikutegelaste seas.

Vaenlane religioon

Rokigrupi juhi sõnul armastavad nad eelkõige vabadust, mille suurimateks vaenlasteks maailmas on kolm juhtivat religiooni, jättes need aga targu nimetamata.

Rokimeeste hinnangul on nende laulud eelkõige intelligentsed ja väga poeetilised, olgu siis holokausti, diktaatorluse, saatanluse või pederastia teema, mis nende lauludest läbi on kumanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles