Linn hakkab raskustes peredele kooliminekutoetust maksma

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavu taotleb sotsiaalamet kooliminekutoetusteks 250 000 krooni.
Tänavu taotleb sotsiaalamet kooliminekutoetusteks 250 000 krooni. Foto: Urmas Luik

Linnavalitsus esitab homme volikogule määruse eelnõu, mille alusel hakatakse selle aasta septembrist maksma kooliminekutoetust toimetulekutoetust saavate perede lastele.


Abilinnapea Merike Martinsoni sõnul hakatakse 500 krooni suurust toetust maksma alates käesoleva aasta septembrist toimetulekutoetust saavate perede kuni 19aastastele (kaasa arvatud) lastele, kes õpivad üldharidus- või kutseõppeasutuses, vahendas Raepress.

«Toetust ei maksta toimetulekutoetust saavate perede lastele, kes saavad Tallinna poolt makstavat esmakordselt kooli mineva lapse toetust 5000 krooni. Toetust makstakse tingimusel, et pere on saanud toimetulekutoetust jooksval aastal enne lapse kooliminekut. Toetus kehtestatakse seoses riikliku koolimineku toetuse maksmise lõpetamisega kuni 19aastastele üld- või kutseharidust omandavatele lastele,» selgitas Martinson.

Üldjuhul ei pea õpilased toetuse saamiseks koolitõendeid esitama, sest sotsiaalhoolekande osakondadel on juurdepääs Tallinna üldhariduskoolide õpilaste registrisse. Kutseõppeasutuste õpilased peavad toetuse taotlemiseks esitama tõendi, et nad õpivad vastavas koolis.

Tallinn toetab toimetulekuraskustes perede lapsi, kes elavad toimetulekutoetusest (800 krooni kuus, kaasa arvatud igakuine lastetoetus) ning hakkab maksma kooliminekutoetust 500 krooni lapse kohta õppeaasta alguses. Toetuse maksmiseks käesoleval aastal taotleb Tallinna Sotsiaal- ja Tervishoiuamet linnavalitsuse reservfondist 250 000 krooni. Edaspidi planeeritakse vastavad summad juba linnaeelarvesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles