Kirss toob pensionärid ekraanile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Kirss.
Toomas Kirss. Foto: Artur Sadovski

Viimase kahe kümnendi jooksul mitmeid erinäolisi telesarju tootnud Toomas Kirss on ette võtnud uue projekti. Sari, mille nimeks saab tõenäoliselt «Telefon heliseb kaks korda», kujutab kahe vanema naisterahva teeõhtuid tavalises Mustamäe korteris.


«Asja idee on üsna teistsugune võrreldes sellega, mida on kogu aeg sarjades tehtud. Oleme eluaeg mõtelnud, et kui tuled mingi asjaga välja, siis see peaks olema kuidagi teistmoodi tehtud ja teistmoodi mõeldud kui varem,» räägib Kirss.



Uue teleseriaali peategelasteks saavad kaks pensioniealist daami, kes elukohana üht Mustamäe korter­elamut jagavad. Kord nädalas saavad nad ühe kodus kokku, joovad teed, arutavad maailma asju ning räägivad oma noorusest ja tõekspidamistest.



Aeg-ajalt satub neile külla värvikaid karaktereid, «special guest star’e», nagu Kirss ise ütleb. Vahel tuleb postiljon, vahel on midagi öelda ühistu esimehel ja siis jälle ilmub ukse taha noorpoliitik, kes prouade arvamuse ning elukäigu kohta sügavat huvi tunneb.



Humoorika kõrvaltegelasena tuuakse sisse naabrimees, kel alatasa tarvis raha laenata. Kaadritaguse häälena esineva naabri välimus jääb vaataja jaoks mõistatuseks. «Meil käib nagu oma Stig ukse taga,» tõmbab Kirss paralleeli populaarse tegelasega saatest «Top


Gear».



Telelavastuse võt­mes üles võetud sarja stsenarist on ka «Kelgukoerte» saatust suunanud Eleonora Berg. Sarja pilootosa loodab Kirss valmis saada septembri lõpuks, kuid peategelasi kehastavaid näitlejaid veel kindlaks määratud pole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles