Välisministeeriumi juurde kerkib hotell

Urmas Seaver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hotelli ehitamiseks lasi AS Eesti Ehitus eelmisel nädalal maha lammutada välisministeeriumi juures Lembitu tänava alguses oleva kahekorruselise puitmaja, mille fassaadil püü­dis aastaid pilku reklaamkiri «Lornella grill».
Hotelli ehitamiseks lasi AS Eesti Ehitus eelmisel nädalal maha lammutada välisministeeriumi juures Lembitu tänava alguses oleva kahekorruselise puitmaja, mille fassaadil püü­dis aastaid pilku reklaamkiri «Lornella grill». Foto: Peeter Langovits

EE Gruppi kuuluv AS Eesti Ehitus lasi välisministeeriumi naabruses asuvalt Lembitu tänava krundilt lammutada kahekorruselise puumaja ja kavatseb sinna lähiaastail püstitada neljatärnihotelli.

Samuti EE Gruppi kuuluva AS Euroxi kinnisvarajuht Priit Aakre ütles, et esialgu on veel vara rääkida sellest, millal uut hotelli ehitama hakatakse.

«Oleme linnavalitsusele esitanud detailplaneeringu algatamise taotluse, see on registreeritud ja praegu koostame planeeringu eskiisi,» selgitas Aakre Postimehele. «Ehitamise algust on raske prognoosida, see sõltub sellest, kaua läheb planeeringu vastuvõtmisega.»

Aakre märkis, et esialgu on lahtine ka see, kui suure maja sellele krundile rajada võib, ja lõpliku selguse toob detailplaneering. Tema sõnul soovib EE Grupp Lembitu tänav 2 ja 4 kruntidele ehitada neljatärnihotelli.

«Tubade arv hotellis sõltub sellest, kui suure maja lubab linn ehitada,» lisas Aakre.

Kuni ehitamise alustamiseni jääb ala kasutusse tasulise parklana, mis töötas seal piirkonnas juba varem ja läks nüüd lammutatud maja all olnud pinna võrra suuremaks. Aakre sõnul otsustas firma maja lammutada, sest see oli niivõrd kehvas seisus.

Eesti Ehitus taotles 0,17-hektarisel alal olevate Lembitu 2 ja 4 kinnistute planeeringu algatamist möödunud aasta aprilli lõpus.

Juuni alguses vastas linnaplaneerimise amet neile, et nad pole vastu sinna hotelli rajamisele. Nüüd tuleb firmal esitada detailplaneeringu eskiis.

Muu hulgas peab Eesti Ehitus analüüsima ka seda, kuivõrd piiraks nende rajatav hotell naabruses olevatele elumajadele paistvat päevavalgust.

Eesti Ehitus reklaamib ennast kui ainsat Eesti turule jäänud suurt ehitusfirmat, mis põhineb sajaprotsendiliselt kodumaisel kapitalil. Firma nõukogu esimees on Toomas Luman ning nõukokku kuuluvad veel Tiina Mõis, Meelis Milder, Mait Schmidt ja Egon Mats.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles