Ariel Sharon elas raske operatsiooni üle

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Üleeile toimunud erakorralise jämesooleoperatsiooni eel kartsid arstid, et Iisraeli peaminister Ariel Sharon ei pruugi seda üle elada, ent lõikuse järel oli valitsusjuhi olukord taas stabiilne.

Hadassah’ haigla teatas eile, et Sharon on pärast laupäevast jämesoolelõikust kriitilises, kuid stabiilses seisundis. Haigla teatel on alates 4. jaanuari insuldist koomas olev Sharon endiselt intensiivraviosakonnas.

Arstid eemaldasid üleeile neli tundi väldanud operatsiooni käigus Sharoni jämesoolest kolmandiku ehk 50 sentimeetri pikkuse jupi. Hadassah’ haigla direktori Shlomo Mor-Yosefi sõnul kulges lõikus hästi ning Sharoni elu pole praegu otseses ohus.

Teated surmaohust

Tohtri sõnul on peamiseks probleemiks endiselt Sharoni teadvusetu olek. «On tähtis taas rõhutada, et üldine probleem on tema koomas, mitte alakõhus,» ütles Mor-Yosef uudisteagentuurile AFP. «Iga mööduva päevaga tema paranemislootused vähenevad.»

Sharon toimetati laupäeval operatsioonilauale pärast seda, kui kompuutertomograafi uuring näitas tõsiseid kahjustusi peaministri seedekulglas, mis arstide sõnul viitab organismi ülesütlemisele. Opereerimisotsusele järgnes haigla teade, et Sharoni elu on tõsises ohus.

Uudisteagentuurid vahendasid pärast seda arstide arvamust, et Sharon ei ela ilmselt lõikust üle. «Me usume, et ta sureb täna,» ütles tundmatuks jääda soovinud Hadassah’ haigla töötaja.

Hadassah’ haigla esindaja Yael Bosem-Levy ütles lõikuse eel, et Sharoni seisund on hetkel kõige kriitilisem alates tema haiglassetoomisest 4. jaanuaril. Pärast operatsiooni sõnas Sharoni abi aga, et tema seisund pole nii halb, kui algul arvati.

Meditsiiniekspertide hinnangul on vähe lootust, et Iisraeli 77-aastase liidri tervis võiks taastuda. Insuldi järel tegid arstid Sharonile mitu lõikust ja viisid ta kunstlikult koomasse, millest teda pole välja tuua õnnestunud.

Partei endiselt edukas

Sharoni haigestumise järel asus nii peaministri kui äsja loodud Kadima partei juhi kohuseid täitma Ehud Olmert. Samas pole täitunud ennustused, et Sharoni juhtimisel loodud Kadima partei populaarsus hakkab ilma temata langema.

Viimased arvamusküsitlused näitasid, et Kadima korjab 28. märtsil toimuvatel parlamendivalimistel suurima häältesaagi, ligi kaks korda rohkem kui erakonna lähimad rivaalid. Ehud Olmert kinnitas üle-eelmisel nädalal antud intervjuus, et valimisvõidu korral kavatseb ta läbi viia veel asunduste äratoomisi palestiinlaste aladelt, lisaks Sharoni korraldatud Gazast lahkumisele.

Lisaks ütles Olmert, et soovib lähiaastail püüelda Iisraeli piiride ümberdefineerimise poole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles