Tallinna külastavad Tšehhi hävitajad Gripen

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saab JAS 39 Gripen hävitajad
Saab JAS 39 Gripen hävitajad Foto: AFP / Scanpix

Järgmisel nädalal külastavad Tallinna Balti riikide õhuruumi valvavad Tšehhi hävitajad JAS-39 Gripen.


Tšehhi hävitajad saabuvad Tallinna esmaspäeva hommikupoolikul ja lahkuvad pärastlõunal. Lennuki meeskond ja Tšehhi õhuväeüksuse juhtkond teevad külalistele ülevaate hävitajatest Tallinna lennuväljal. Samas on planeeritud kahe Gripeni ülelend, teatas kaitseväe peastaap.

Hävitajatega tutvuvad ka kaitseminister Jaak Aaviksoo, kaitseministeeriumi kantsler Riho Terras ja Õhuväe ülem brigaadikindral Valeri Saar.

Tšehhi hävitajad valvavad Balti riikide õhuruumi alates maikuust. Selle aja jooksul on Gripenid osalenud Võidupüha paraadi ja Õhuväe aastapäeva puhul korraldatud ülelennul. Samuti võtsid Tšehhi hävitajad osa juulis Balti riikide õhuruumis korraldatud õhuturbeharjutusest, milles osalesid lisaks hävitajatele USA transpordilennuk C-130 ja õhuvägede juhtimiskeskused. Gripen on ehitatud Rootsis, hävitaja maksimaalne kiirus on 2130 km/h.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles