Lasnamäel valmis 120 korteriga munitsipaalmaja

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järjekordse munitsipaalmaja avamine Raadiku tänaval.
Järjekordse munitsipaalmaja avamine Raadiku tänaval. Foto: Uwe Gnadenteich

Linnavalitsus võttis täna ehitajalt vastu kolmanda Raadiku kvartalisse ehitatud munitsipaalelamu.


Koos täna linnale üle antud elamuga on Raadiku tänava munitsipaalmajades kokku 420 korterit ning nende valmimine tähistab ka elamuehitusprogrammi «5000 eluaset Tallinnasse» lõpulejõudmist.

See programm algas 2002. aastal ning selle käigus ehitati 35 munitsipaalmaja, kus on kokku 2350 korterit. «See, et kõik järjekorras olnud sundüürnikud on nüüdseks linna abiga oma eluasememure lahendanud ei tähenda, et sellega on vajadus munitsipaalkorterite järele ammendunud. Peavarju kindlustamisel vajavad linna tuge ka paljud teised, turuhinnaga korteri üürimine või ostmine ei ole kõigile taskukohane,» ütles abilinnapea Eha Võrk.

Äsja valminud kuuekorruselises elamus on 120 korterit. Kokku ehitatakse Raadiku elurajooni kaheksa munitsipaalmaja, mis peavad valmima 2011. aastal.

Ametnikud rõhutavad, et tegemist on munitsipaal-, mitte sotsiaalmajadega. Nii võivad näiteks uues majas oleva neljatoalise korteri ülalpidamiskulud ulatuda umbes 4500 kroonini kuus. Korterite köökides on paika pandud õhupuhastaja ja pliit ning valamu koos kapiga, ülejäänud köögimööbli eest peab elanik ise hoolitsema. Vannitoad on WC-ga koos ning neis pole vanne, vaid on dušš.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles