Venemaal sõitsid kokku vigurlendurid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Su-27 hävitajad.
Su-27 hävitajad. Foto: RIA Novosti / SCANPIX

Venemaal Ramenskoje lennuvälja lähistel põrkas täna harjutuslennu ajal kokku eliitvigurlendurite rühma Russkije Vitjazi kaks hävituslennukit Su-27, üks piloot sai surma.


Vene õhujõudude ülema abi Vladimir Drik ütles Interfaxile, et vahejuhtumi asjaolude selgitamiseks on loodud komisjon, mille koosseisu kuuluvad kaitseministeeriumi ja õhujõudude juhatuse esindajad.

Kokku põrganud vigurlendurid harjutasid etteastet Vene lennundusnäituseks MAKS-2009. Esialgsetel andmetel juhtis üht lennukitest rühma komandör Igor Tkatšenko. Ühes lennukis viibis kaks pilooti, teises üks.

Lennukirusud kukkusid alla Moskva oblastis Belozerje küla lähistel. Regiooni õiguskaitseorganite kinnitusel maa peal inimesed kannatada ei saanud.

Vene õhujõudude eliitvigurlendurite rühm Russkije Vitjazi loodi 1991. aasta aprillis ning see baseerub lennuväljal Kubinka. Lendurid näitavad oma trikke hävitajatel Su-27.

1995. aasta 12. detsembril hukkus Vietnamis alla ja hävis rühma kolm hävitajat, mis olid teel Malaisiast Venemaale. Hukkus neli lendurit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles